21.9 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Lakásriasztó rendszerek – az otthonunk sosem alvó őrei

Dátum:

Megosztás:

Lakásriasztó rendszerek – az otthonunk sosem alvó őrei

A lakásriasztó rendszer létjogosultsága a mai modern világban megkérdőjelezhetetlen. Elég csak egy lélegzetvételnyi időre belekukkantani az aktuális hírekbe, hogy e kijelentés igazát eszünkbe se jusson kétségbe vonni: a közbiztonság minőségi romlása sajnos valós jelenség hazánkban is.

Sokat tartózkodunk távol az otthonunktól – és olyankor ki vigyáz az értéktárgyainkra?

Üzleti- vagy munkahelyi ügyek intézése, hosszabb lélegzetvételű nyaralás – e rendszeres „programok” miatt gyakorta huzamosabb ideig tartózkodunk az otthonunktól távol. Ebben az időintervallumban pedig sajnos bármi megtörténhet: például, hogy az ingatlanunk, annak minden érték- és vagyontárgyával együtt betörők „áldozatául” esik.

Igen, a biztonsági ajtók a masszív kialakításuknak köszönhetően nyújtanak egyfajta védelmet, de ez a biztonság sajnos, „hála” a tolvajok, bűnözök leleményének, nem elégséges. A lakásriasztó rendszer azonban megadhatja a számunkra mindazt a védelmet (a lelki nyugalomról már nem is beszélve), ami megillet bennünket.

Akár távoli hozzáféréssel is

Szeretnénk tudni, hogy élesítettük-e a riasztórendszerünk? Nos, ennek semmi akadálya! A legtöbb biztonságtechnikai eszköznél ugyanis ma már elérhető a távoli vezérlés funkció, aminek köszönhetően, tartózkodjunk bármely pontján is a világnak, mindig képben lehetünk.

Kivonuló járőrszolgálat, 0-24-es megfigyelés? Nem túlzás ez?

Röviden: nem! Teljes lelki nyugalmat csak a lakásriasztó rendszer távfelügyelettel való kiegészítése adhat, illetve a sohasem alvó, 0-24-ben éberen őrködő „szemek” nyújtotta bizonyosság. Mi történik, ha a lakásriasztó rendszert távfelügyelettel egészítjük ki? Nos, ez esetben az eszköz által érzékelt jelzések egy központba kerülnek kiértékelésre. A képzett diszpécserek nemcsak az illetékes személyt értesítik, de ha azt látják megfelelőnek, a közelben állomásozó járőröket is a helyszínre küldik.

Egy szó, mint száz: a lakásriasztó rendszer az életünk nélkülözhetetlen része

Feltéve, hogy a kompromisszumoktól mentes minőség jegyében nem elégszünk meg a középkategóriás megoldásokkal, amikor a családunk és az értékeink biztonsága kerül terítékre.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Puskás Aréna Szoborparkban, hogy egy felejthetetlen koncerten vehessen részt.

Nem csalás, nem ámítás, idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerencsejáték Zrt. nagyszabású és ingyenes eseményét, a...

A kutatók kiderítették, meg kell-e mosni a rizst főzés előtt

A rizs Ázsiában és Afrikában több milliárd ember számára alapvető élelmiszer. A világ számos ikonikus ételének összetevője. Univerzális vonzereje...

Meghalt egy kislány – videó

Felfoghatatlan tragédia: magára rántotta a tévét és meghalt egy kislány Videó Magára rántotta a tévét, meghalt egy másfél éves kislány...

Földet ért a különleges minta a világűrből – videó

Földet ért vasárnap Utah állam területén az OSIRIS-Rex amerikai űrszonda által begyűjtött aszteroidaminta. A NASA amerikai űrkutatási hivatal élő...