Home Főhírek Belföldi hírek Kizuhant egy moszkvai kórház ablakán a Lukoil vezérigazgatója, aki korábban az Ukrajna...

Kizuhant egy moszkvai kórház ablakán a Lukoil vezérigazgatója, aki korábban az Ukrajna elleni „különleges katonai művelet” befejezésére szólította fel Putyint..

0
8e955ea8e83b4098be4ad31150e301b7

Kizuhant a moszkvai Központi Klinikai Kórház ötödik emeleti ablakából és életét vesztette Ravil Maganov, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke

– jelentették csütörtökön orosz hírügynökségek.

A nyomozás alapján a vezérigazgató öngyilkos lehetett..

A kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) előzetes vizsgálatot indított Maganov halálának ügyében.

A Kommerszant című lap szerint az SZK úgy véli, hogy a Lukoil felsővezetője öngyilkosságot követhetett el betegsége miatt, és a vizsgálat nyomán dönt arról, hogy kezdeményez-e büntetőeljárást. A 67 éves férfinál súlyos szív- és érrendszeri betegséget diagnosztizáltak.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Maganov a Lukoil második vezetője, aki az elmúlt hónapokban furcsa körülmények között halt meg. Alekszandr Szubbotyin volt Lukoil-vezető májusi halálának ügyében az orosz rendőrség büntetőeljárást indított. Szubbotyin egy okkultistánál próbálta kikúráltatni alkoholfüggőségét.

Az ellenzéki, angol nyelvű The Moscow Times című lap arra emlékeztetett, hogy

a Lukoil, Oroszország második legnagyobb olajipari vállalata azon kevés orosz cégek közé egyike, amely nyíltan felszólított az Ukrajna elleni „különleges katonai művelet” befejezésére és március elején, részvényesekhez intézett levelében a konfliktus tárgyalásos rendezését sürgette.

A Lukoilt sokáig elnökként irányító Vagit Alekperov júniusban lemondott, miután nyugati szankciós listára került.

Borítókép: Ravil Maganov és Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai díjátadó gálán (Fotó: Reuters)

magyarnemzet nyomán

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás