Home Hírek Életmód Kis híján kettétépték a szörnyek Németh Gábor bűvészt

Kis híján kettétépték a szörnyek Németh Gábor bűvészt

0
fw4z vfg

Leizzasztotta a nézőket a hajmeresztő szabadulómutatvány
 
Lógott már kényszerzubbonyban fejjel lefelé lángoló kötélen, húzták át hajó alatt a Balatonban és szabadult ki felrobbanó autóból – Németh Gábor ezúttal azonban minden eddigi mutatványán túltett.

luiopm5a
luiopm5a

Nem mindennapi szabadulómutatványnak lehettek tanúi, akik április 20-án kilátogattak az XXL Monster Truck Show-ra. Németh Gábor bűvész ugyanis olyan mutatvánnyal kápráztatta el a nézőket, amely a világon talán egyedülálló. A szabadulóművész hátrabilincselt karjait ugyanis két hatalmas Monster Truckhoz rögzítették, Gábornak pedig mindössze 15 másodperce volt, hogy kiszabadítsa magát fogságából, mielőtt az óriási járművek kettétépik. Aki pedig azt gondolta, hogy ez csak illúzió, a helyszínen győződhetett meg a bilincs, a kötelek és a gigajárgányok valódiságáról. Nem csoda, hogy a nézők között szinte vágni lehetett a feszültséget. Az életveszélyes mutatványra azonban Gábor évekig készült: a tervezés és a csapatmunka mellett akrobatikus edzésekkel hozta formába magát.

8nizrvpg

 „Egy ilyen mutatványnak a logisztikai szervezése egy hónap, amit egy ötfős, összeszokott csapattal végzünk, ám ez csak a konkrét esemény szervezése. Ennek a szabadulásnak az ötlete már évekkel ezelőtt megfogalmazódott a fejemben, és szinte folyamatosan tökéletesítettem. Kipróbáltam a bilincseket, átgondoltam a technikai részét, hogy milyen kötél legyen a kezemen. Ahhoz, hogy egy ekkora volumenű produkció tökéletes és hiteles legyen, és én se sérüljek meg, mindent pontosan meg kell tervezni előre” – mondta el a felkészüléssel kapcsolatban Németh Gábor.
 
Nem várt fordulatok a mutatvány közben

w6tzpv q

A bűvész arra is kitért, hogy a helyszínen mindig előfordulhatnak olyan nehézségek, amelyekre előre nem lehet számítani. Például a szabadulás napján mind a négy évszakot átélhették, a jégeső után a tikkasztó napsütés következett. Vagy aznap derült ki, hogy kisebb a helyszín, mint amire terveztek, így az eredetileg tervezett 20 helyett 15 másodperc alatt kellett kiszabadulnia Gábornak, így még inkább a torkában dobogott a szíve. Egy apró hiba sem fért volna bele a rövid időkeretbe.  
„A produkció közben is folyamatosan készenlétben kell lennem fejben, az akrobatikus edzések pedig abban is segítenek, hogy gyorsan tudjak reagálni. Előfordult például, hogy a tiltás ellenére egy kisgyerek bejutott a trambulin mögé, én pedig még a levegőben észrevettem, és úgy kellett irányítanom a szaltómat, hogy még véletlenül se sérülhessen meg a kisgyerek” – tette hozzá a bűvész.

ydlloyvw


 
Németh Gábor már most dolgozik a következő szabadulásán, amiről egyelőre nem árult el részleteket, ahogy sejtelmesen fogalmazott, ezúttal egy filmben látott bűvésztrükköt fog végrehajtani a valóságban. A bűvészt nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is ismerik és elismerik, így dolgozott már a világ minden táján, Milánótól Cipruson át Dubajig, de hónapokig volt az egyik legnagyobb hajózási cég, a Carneval Cruise Line állandó előadója, mindemellett pedig a Milánói Világkiállítás hivatalos bűvésze is. Itthon saját gyártású, egész estés színházi bűvészműsoraival (Freakency, K.A.M.U., Szeánsz és Paradox) havi rendszerességgel lép a közönség elé.  Bűvészshow-i Magyarországon egyedi módon, színházi elemekkel ötvözik a klasszikus és extrém bűvészetet, különleges, egyedi élményt nyújtva a résztvevőknek.

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás