-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Kerekesszékkel sétál a légpuskával meglőtt cica

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kőszeg — Amikor sétára indul Toldi Orsolya (40) ápolónő és a cicája a kőszegi utcákon, csodájára járnak a helyiek. Ugyanis a barátságos cicus első magyar macskaként kerekesszékben közlekedik, mert egy szívtelen ember légpuskával rálőtt, a lövedék örökre megbénította az állat hátsó lábait.

– A cica és gazdája az ország másik csücskében, Gyomaendrődön élt. Miután kiderült, hogy a meglőtt állat nem fog felépülni, a hátralévő életében odaadó gondozást igényel, hozzám került – mondta a Blikknek az ápolónő. – Budapesten vettem át Cikcakkot, kedves volt, rögtön bújt hozzám, és elégedetten dorombolt. Amikor hazaérkeztem vele, a férjem, Péter viccesen azt kérdezte: 28 cica után itt egy újabb, nem lesz kicsit sok? Ugyanis ennyi macsek él velünk a házban, 10 kutya társaságában. Az ebek a bejáraton át közlekednek, a cirmosok pedig zárt kifutójukból egy kis csapóajtón jöhetnek be.

A cica hátsó lábait kis zsák tartja

Orsi megkérdezte Zsibrita Andrást, aki mozgássérült kutyáknak fabrikál kerekesszéket, tud-e a cicájának hasonlót kreálni? A férfi alumíniumból és műanyagból elkészítette a könnyű járművet, ami 65 ezer forintba került.

– Amint a szerkentyűbe fektettem Cikcakkot, rögtön ráérzett, hogyan tud vele közlekedni – folytatta Orsi. – Azóta ha sétálni viszem őt, az emberek megállnak az utcán, mindenki megcsodálja és meghatódva hallgatja a történetét. A cicánkat elaltatták volna, ha a férjemmel nem fogadjuk be. Most pedig? Bár fára mászni és egeret fogni soha nem tud, mégis szinte teljes életet élhet velünk.

Reggelente Orsi első dolga, hogy kicseréli a 29 macska almát, vizet, ennivalót ad nekik. Aztán ellátja a kutyákat is. Ez másfél órás elfoglaltságot jelent, ami este megismétlődik. Nem is meri kiszámolni, mennyibe kerül havonta az állatok etetése, az állatorvos, a gyógyszerek.

Toldi Orsolya tornáztatja a kis sérültet

Attól, hogy eldöntöttem, Cikcakk az utolsó, akit befogadtam, még nyugodtan pályázhatnék a bolond macskás nő címre. Mert nincs jobb érzés, mint amikor egy elárvult, sanyarú sorsú állatot megmentek a biztos pusztulástól, és új gazdát találok neki. Cikcakk azonban örökre nálunk marad, ő már hozzánk tartozik.

Nem találták meg a lövöldözőt

Miután Cikcakkot az állatorvos megoperálta és eltávolította a hátából a lövedéket, az előző gazdája állatkínzásért feljelentette a légpuskás lövöldözőt. A rendőrség lezárta a nyomozást, a tettes azóta is ismeretlen.

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...