Cegléd – Örökre tiltsák el a ceglédi gázolót, P. Leventét (22) a járművezetéstől – ezt kérte a Budakörnyéki Járási Ügyészség vádiratában a bíróságtól.

Az ügyészség mindezt azzal indokolta, hogy a fiatalember személyiségjegyei alapján alkalmatlan a vezetésre.

Mint azt a Blikk megírta, a férfi tavaly április 24-én éjfél előtt pár perccel a körforgalomból kikanyarodva padlóig nyomta a gázpedált. A szakértők szerint 150 kilométer/órás sebességre gyorsult, amikor elütötte az úttesten átkelő Bognár Emesét (†18) és barátját, Dávidot (22). A lány azonnal meghalt, szerelmét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Emesét az úttest közepén ütötték el

Emesét az úttest közepén ütötték el

P. Levente sérülés nélkül szállt ki a kocsiból. Barátai közül az egyik segítségnyújtás nélkül elszaladt, felhívta az édesanyját, hogy elmondja, mi történt. Ő küldte vissza fiát a helyszínre. A felelőtlenül száguldozó fiatal miatt két család életébe örökre gyász költözött.

– A tragédia évfordulóján, hajnali négykor újra felébredtem. Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időpontban rendőrök csöngettek be hozzám, hogy közöljék: a lányom, Emese meghalt – mesélte sírva a Blikknek a talpig feketében gyászoló Bognárné Szepes Orsolya (45).

– A kisebbik lányom, Eliza osztálytársa és egyben legjobb barátnője épp a gázoló, Levente húga. Ők továbbra is jó barátnők maradtak, nemrég is úgy csacsogtak, nevetgéltek, mintha mi sem történt volna. Ennek örülök. Azonban sem Eliza, sem a férjem nem jár ki Emeséhez a temetőbe. Képtelenek rá.

Az édesanya a sírnál: a mai napig talpig feketében gyászol

Az édesanya a sírnál: a mai napig talpig feketében gyászol

A Blikk úgy tudja, a gázolónak hosszú bűnlajstroma volt, állítólag a tragédia előtt pár nappal a rendőrök becsöngettek hozzá, és figyelmeztették, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat. A szülők összeroppantak Emese elvesztésébe. Tavaly karácsonyfát se díszítettek, korábban minden áprilisban összejöttek a családi ünnepekre. Idén ez is elmaradt.

 Pont aznap volt a férjemmel a házassági évfordulónk, amikor Emesét elhamvasztották. Elvették tőlünk a lányunkat, az áprilist, az ünnepeinket. A kisebbik lányunk, Eliza nyáron kapott egy lovat, az terápiaként segít neki feldolgozni a tragédiát.

A lány szerelme, Klement Dávid számára a baleset előtti percek örökre törlődtek. Amikor a kórházban magához tért, Emesét szólongatta.

Emese barátját, Dávidot sokáig kórházban ápolták

Emese barátját, Dávidot sokáig kórházban ápolták

– Korábban a társaság középpontjában voltam, azóta képtelen vagyok mosolyogni, nem beszélgetek még a szüleimmel sem. Minden pillanatban Emesére gondolok, sosem bocsátom meg Leventének, hogy elvette őt tőlem – mondta keserűen Dávid.

Ne legyen több tragédia

– Az ügyészségnek nyomós oka volt arra, hogy indítványozza P. Levente végleges eltiltását a járművezetéstől. A ceglédi közösség érdeke is azt kívánja, hogy hasonló tragédia ne fordulhasson még egyszer elő – mondta dr. Szatmári-Margitai Gergely (37) ügyvéd, a sértett családok jogi képviselője.

blikk, Hirmagazin.eu