1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Kellemetlen helyzetbe hozták Győrfi Pált és családját a gyorsétteremben: hiába tett panaszt, még mindig nem kapta vissza a pénzét

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője közösségi oldalán írta meg követőinek, hogy rászedték őket az egyik gyorsétteremben.

Frissítés (20:08)

Időközben a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat is állást foglalt az eset kapcsán, állításuk szerint nem történhet meg, hogy egy számlát egy vendégnek kétszer is ki kelljen fizetnie és a vizsgálat befejeztével azonnal válaszolnak az ügyben az OMSZ szóvivőjének.

„Természetesen az nem fordulhat elő, hogy bármely vendégünk egy számlát kétszer is kifizessen. Ahogyan Győrfi urat a korábbi levelezésünk során tájékoztattuk, ez alkalommal is az ilyen ügyekben szokásos protokoll szerint jártunk el, és kértük az illetékes banktól a tranzakció kivizsgálását. Ahogy bármely vendégünk részére, Győrfi úrnak is megküldjük érdemi válaszunkat a körültekintő vizsgálatot követően, az ügyintézésre jogszabály által megszabott határidőn belül.”

Korábban írtuk

Figyelmeztető üzenetet posztolt Facebook-oldalára Győrfi Pál. Az OMSZ szóvivője még az óév utolsó napján ment el családjával egy népszerű gyorsétterembe, azonban ott kellemetlen meglepetés érte őket – kétszer fizettették ki vele az ebédjüket.

Vigyázz! A McDonald’s-ban kártyával fizetni kockázatos!

A családommal december 31-én elmentünk a “mekibe”, bepötyögtük a rendelést a terminálon, kifizettem kártyával 5300 Ft-ot, a pénzt levonták a számlámról, a pultnál azonban közölték, hogy a számítógépük nem jelzi a beérkezett összeget, ezért ha éhesek vagyunk, újra kell 5300 Ft-ot fizetnem, az előző összeget majd visszakapom. Így összesen 10 600 Ft-ba került a mekizés(!) Azonnal panaszt tettem, sokszor érdeklődtem, de azóta több mint három hét eltelt és semmi eredmény, a pénzemet sajnos nem kaptam vissza.

Vigyázz, nehogy Te is így járj!” – írta bejegyzésében Győrfi, akinek rengetegen megosztották figyelemfelkeltő üzenetét.

Győrfi Pál Köszönöm szépen a sok tanácsot és hozzászólást. A tranzakciós hiba az étteremben történt, de úgy tudom, hogy a visszatérítés elhúzódása már a banki ügymenet miatt lehet. A mi családunk 5300 Ft hiányát szerencsére el tudja viselni, egy világcég, vagy egy bank számára pedig ez az összeg bizonyára láthatatlanul kicsi.
De mi a helyzet egy szegényebb családdal, akiknek igenis nagyon hiányzik egy duplán kifizetett összeg, ha egész hónapban nem kapják vissza? Talán jogszerű ilyenkor egy egyhónapos ügyintézés, de hogy ez így erkölcsileg nincs rendben, az biztos.

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...