Katicabogár és Fekete Macska kalandjai

Jön a 4.évad! 

„Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai” az egyik legsikeresebb rajzfilm a Disney Csatornán, amely októberben új évaddal jelentkezik, a gyerekek és felnőttek nagy örömére. A rajzfilm kifejezetten a hat-tizenkét éves korú gyerekek számára készült, de hatalmas sikernek örvend a kamaszok körében is. Mutatjuk, miért olyan szerethető ez a mese!

© 2021 -ZAGTOON -METHOD ANIMATION –TOEI ANIMATION -AB DROITS AUDIOVISUELS -DE AGOSTINI EDITORE S.p.A.

„Miraculous Katicabogár és Fekete Macska kalandjai” Franciaországban, Párizsban játszódik; a sorozat két tizenéves fiatalról, Marienettről és Adrienről szól. Ők nem átlagos iskolások, hanem szuperhősök: céljuk Párizs megmentése, a gonosztevők legyőzése. Marienett szuperhős alteregója Katicabogár, Adrien pedig Fekete Macskává változik. A két tini az életben barátok, sőt titkon Marienett szerelmes Adrienbe. A rajzfilm azért is sikeres, mert mágikus talizmánok és kicsi varázslények is szerepelnek a történetben. Marienett és Adrien egy-egy különleges talizmán segítségével tudnak átváltozni szuperhősükké, a talizmánjaik erejét pedig két kis varázserejű lény, az úgynevezett kwamik szolgáltatják. Marinette kwamijának a neve Tikki, Adriené pedig Plagg. A gonosztevőknek szintén különböző nevű és formájú varázslényei vannak, ezért számos kwami létezik.

© 2021 -ZAGTOON -METHOD ANIMATION –TOEI ANIMATION -AB DROITS AUDIOVISUELS -DE AGOSTINI EDITORE S.p.A.

Marienett, a főhős kislány határozott, bátor, kedves, cserfes, kissé ügyetlen, figyelmetlen, kreatív, aki nagyon szeret ékszereket, táskákat készíteni. Adrienn karakterében a kiközösített „gazdag” fiú testesül meg, aki fél ellent mondani az édesapjának. Ugyanakkor helyes, okos, segítőkész. Mind a két főhős a pozitív tulajdonságaikat, valamint a bennük szunnyadó készségeket használják, amikor szuperhőssé változnak. Továbbá az elnyomott érzelmeik is felszínre kerülnek szuperhős énük során, amelyeket szintén a jó ügy szolgálatába tudnak állítani.

A rajzfilm – többek között –  a szerelem, barátság, az igazság és a hazugság morális dilemmáira koncentrál, természetesen a gyerekek érzelmi fejlődésének megfelelő szinten kifejezve mindezeket. A rajzfilm segíti a gyerekeket az érzelmeik beazonosításában, valamint kedves módon ábrázolja mindazokat a problémákat, amelyekkel a gyerekek küzdenek az iskolai életük során. Mindezt persze egy izgalmas, szuperhős történetbe csomagolva.

© 2021 -ZAGTOON -METHOD ANIMATION –TOEI ANIMATION -AB DROITS AUDIOVISUELS -DE AGOSTINI EDITORE S.p.A.

Az új, negyedik évadban a párizsi kalandok folytatódnak, új szövetségesek segítik Katicabogarat és Fekete Macskát, ugyanakkor egyre erősebb ellenfelekkel kell megküzdeniük. Nagy változások várnak Katicabogárra és Fekete Macskára a szuperhős életükben, ahogyan Marinette és Adrien életére is az iskolában. Az új évad bemutatója: október 04-től-október 20-ig, hétköznaponként 17:30-kor a Disney Csatornán.

***

CSINÁLD MAGAD! 

Katicabogár:

  1. Vágj félbe egy almát, fesd be pirosra a felét, majd nyomd rá egy papírra – ez lesz a katicabogár teste, szárnya. Ezután fogj egy fekete ceruzát és rajzold meg a katica fejét!
  2. Kérjük meg a gyermekünket, hogy rajzoljon 4, 6, 8, 10 pettyes katicát! Ha még nem ismeri a számokat, rajzoljunk és számoljunk vele együtt.
  3. Kiránduláskor összegyűjtött kövekre fessünk katicabogarakat! Először filctollal tervezzük meg, hol lesz a feje, a szeme és a katica teste.
  4. Vedd elő a színes ceruzát és képzeld el, hogy híres párizsi divattervező vagy: rajzolj katicabogaras kiegészítőket!
  5. Készíts maszkot: vágj ki egy papírból egy egyszerű, a szemek körüli részt elfedő maszkot. Fesd be pirosra, fekete pöttyökkel, majd ragassz rá két oldalt szalagot és kösd össze!

Fekete Macska:

  1. Egy papírtányért fess be feketére, a tányért vágd ki félkör alakban – ez lesz a macska háta. Ezután vágd ki fejét, rajzolj rá szemet, vágj füleket is neki, majd mindezt ragaszd össze!
  2. Rajzolj egy papírlapra két utcát! Az egyiken „rejts el” négy, a másik utcán hat fekete macskát. Számoljatok együtt!
  3. Egy fehér bögre aljára fess egy macskafejet! Olyan lesz, mintha elbújt volna a macska.
  4. Otthoni szórólapokból, már kiolvasott magazinokból vágjatok ki fekete cicákat, ragasszátok fel őket egy lapra, és rajzoljatok köré párizsi helyszíneket. Nem hiányozhat az Eiffel-torony sem.
  5. Készíts maszkot: vágj ki egy papírból egy egyszerű, a szemek körüli részt elfedő maszkot. Fesd be feketére, majd ragassz rá két oldalt szalagot, és kösd össze!