26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Karácsony előtt nagy változások jönnek a boltokban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bár a kormány nem jelentett be új szigorításokat a karácsonyi ünnepek előtti időszakra, ami jellemzően a kiskereskedelmi egységek legerősebb forgalmú időszaka, az Országos Kereskedelmi Szövetség közölte, hogy az áruházak saját döntés alapján alkalmazhatnak az előírásokon túl eszközöket a járványügyi védekezéshez.

Például korlátozhatják a bevásárlókocsik számát és megtehetik, hogy enélkül nem engednek be vásárlót

– derül ki az OKSZ közleményéből.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai azzal számolnak, hogy a karácsonyi ünnepek előtt jelentősen megnövekszik a családok költekezése a kereskedelmi egységekben, a jelenlegi helyzetben pedig fokozottan ügyelni kell a járvány elleni védekezésre.

A járvány elleni védekezést szolgáló előírások betartása érdekében továbbra is a vásárlók együttműködését kéri az OKSZ, például hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra a bevásárlást, a rövidebb nyitvatartás miatt tervezzenek előre ( az üzleteknek legkésőbb 19 órakor be kell zárniuk, december 24-én 14 óráig lehetnek nyitva) és lehetőleg egyedül látogassák a boltokat. Emellett a helyes maszkviselére kéri a vásárlókat az OKSZ és felhívja a figyelmet arra, hogy a kijelölt idősávokban csak a 65 évnél idősebbek vásárolhatnak és kérik őket, hogy saját biztonságuk érdekében éljenek ezzel a lehetőséggel.

A járvány elleni védekezés jegyében az áruházakban – a tömeges jelenlét, a tolongás elkerülése érdekében – több szakeladó, pénztáros és árufeltöltő dolgozik, megerősítették a vevőszolgálatokat is – közölte az OKSZ.

A fentieken túl az áruházak, a vásárlók biztonsága érdekében többféle, egymástól eltérő eszközt alkalmaznak, így például:

  • korlátozhatják az egyidejűleg használható bevásárlókocsik, bevásárlókosarak számát, e nélkül pedig nem engednek be vásárlót,
  • folyamatosan felhívják rá a figyelmet és padlómatricákkal is segítik a távolságtartást, erre az eladótérben is kérhetik a vásárlókat, akár személyes megszólítással is,
  • a pénztárak mellett a csemegepultoknál, hentespultoknál is távolságtartást kérnek és azt a padlón elhelyezett jelölésekkel segítik.

Az OKSZ tagvállalkozásai a pandémia kezdete óta több 10 milliárd forintot fordítottak a járvány elleni védekezésre – közölte a szövetség.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

portfolio

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Erdély lesz a NATO elrettentő hadseregének a központja

A NATO romániai harccsoportját (Battle Group Forward Presence – BGFP) azoknak a többnemzetiségű szövetséges csapatoknak az átminősítésével alakítják...

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...