15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Jobbik: Lehessen valódi balatoni halat kapni a Balaton-parton!

Dátum:

Megosztás:

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy újra lehessen balatoni halat kapni a Balaton-parton

– mondta Steinmetz Ádám jobbikos országgyűlési képviselő hétfőn Fonyódon, sajtótájékoztatón.

A politikus emlékeztetett: a Balatonon 2013 óta tilos a kereskedelmi célú halászat. Emiatt a vendéglátóhelyeken felszolgált halételek a balatoninál gyengébb minőségű, jobb esetben hazai halgazdaságokból származó, rosszabb esetben fagyasztott állapotban importált halból készülnek – mondta.

Ez rendkívül problémás, mert megtéveszti a fogyasztókat, akik elesnek attól, hogy megtudják, milyen ízvilágot képvisel a valódi balatoni hal – fogalmazott Steinmetz Ádám.

Közölte: a balatoni hal egészséges, ízletes, jelentős gasztronómiai értékkel bíró biotermék, amely hozzájárulhat a turizmus fejlesztéséhez és a még mindig alacsony, személyenkénti 6,5 kilogrammos átlagos éves hazai halfogyasztás növeléséhez.

Steinmetz Ádám úgy vélte, megoldást jelentene, ha a horgászok átadhatnák a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek továbbértékesítésre a napi limiten felül fogott halat, ha szerződött balatoni vendéglátóhelyekhez kerülnének az ökológiai céllal szelektív halászattal fogott halak, valamint, ha a vendéglátók a falusi vendégasztal-szolgáltatás keretében elkészíthetnék és felszolgálhatnák vendégeiknek a Balatonból fogott halukat.

Ezek a javaslatok a horgásztársadalom érdekeinek sérelme nélkül megvalósíthatók” – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus az MTI érdeklődésére elmondta, szeretné ha ez az ügy legkésőbb szeptemberben napirendre kerülne a parlament mezőgazdasági bizottságában. Emellett kikéri Nagy István agrárminiszter véleményét és konzultációt kíván folytatni Szári Zsolttal, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával.

Steinmetz Ádám rámutatott, hogy a probléma kezelésének szükségességét a kormányzat is felismerte. A képviselő előremutatónak nevezte az agrártárca és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. alkotta konzorciumnak az Európai Unióhoz beterjesztett kérelmét, amelynek eredményeként védjegyet kaphat a balatoni és a Balaton melletti tógazdaságokból származó hal.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...