Rengeteg baleset, köztük három halálos kimenetelű történt a hétvégén a hazai utakon. A rendőröknek szinte kétóránként akadt dolguk, több mint 160 balesetnél helyszíneltek.

Sokszor csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb tragédia. A legtöbb baleset a nyári időszakban történik: sokan vannak az utakon, a nagy meleg miatt pedig a sofőrök türelmetlenebbek és fáradtabbak

– hangzott el az M1 Híradójában.

A Heves megyei Bükkszéken  tragédiával végződött egy motoros és egy személyautó karambolja. A motor vezetője a helyszínen életét vesztette. A rendőrök órákon keresztül teljes útzár mellett helyszíneltek, a tragédia okát még vizsgálják.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserben pedig egy út szélén álló kisteherautó visszapillantójában akadt meg egy biciklis. A férfi tompítás nélkül esett a fejére. Életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította az egyik nyíregyházi kórházba.

A tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti sínekre egy autó Sajóivánkán. A vonat hiába vészfékezett, már nem tudott megállni. A sofőr a helyszínen meghalt, az autó másik utasa kórházba került.

A rendőrség statisztikái szerint a hétvégén kétóránként történt egy súlyos baleset az utakon.

A sebesség helyes megválasztásával, a toleránsabb türelmesebb közlekedéssel, a KRESZ-szabályok betartásával a balesetek megelőzhetők,

ezért arra kérünk mindenkit, hogy a szabályokat tartsa be, hogy mindenki hazaérjen” – mondta Dudás-Kanyog Andrea, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szakértők szerint

nyáron különösen figyelnünk kell, ha el akarjuk kerülni a baleseteket, mert ebben az időszakban van a legtöbb jármű az utakon.

Sokan fennhagyják a téli gumit, ami akár 40 százalékkal hosszabb fékutat is eredményezhet. De papucsban is kifejezetten veszélyes a pedálokat nyomni. A hangos zene, vagy a lehúzott ablakon kikönyöklés pedig jócskán növelheti a reakcióidőt.

A rendőrség folyamatosan próbálja kiszűrni az ittas vezetőket, a hétvégén emiatt 57 embert állítottak elő.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu