Home Hírek Főhírek „Itt az ügy és idő a szabadságharcra” – Ungár Péter üzent Orbán...

„Itt az ügy és idő a szabadságharcra” – Ungár Péter üzent Orbán Viktornak

0
Nyitókép: Facebook/Ungár Péter LMP

Az EU-s magyar munkavállalók érdekében posztolt Ungár Péter.

A kelet-európai munkavállalók, így a magyarok is, lényegesen rosszabb feltételek mellett, lényegesen kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért – állapitja meg az LMP társelnöke, aki úgy véli, ha a nyugati EU-tagállamoknak fontos alapelv az egyenlő munkáért egyenlő bérek elve, akkor annak a kelet-európai munkavállalók esetében is érvényesülnie kell.

„A médiában rengeteg helyen megjelent már a mindannyiunk számára ismert valóság, hogy a kelet-európai dolgozóknak milyen drámai munkakörülménye és milyen alacsony fizetése van, többek között Hollandiában, a húsiparban. Az LMP azért dolgozna az Európai Parlamentben, hogy az áttételes, ügynökségen keresztül történő foglalkoztatás EU-s szabályait szigorítsak meg, több esetben szüntessék is meg az ügynökségen keresztül történő foglalkoztatás lehetőségét. Ez egy jelentős lépés lenne a tiszta viszonyok és egyenlő munkafeltételek felé.

Az Orbán-kormánynak ebben a kérdésben egyértelműen a magyar munkavállalók mellé kell állnia, a nyugati munkaadókkal szemben.

Itt az ügy és idő a szabadságharcra. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy ilyen esetekben, amikor valódi magyar érdekvédelemről van szó, ha kell, keményen fellépjünk az EU vezetésével szemben is” – írja Ungár Péter.

Ungár Péter

Ungár Péter Károly (Budapest, 1991. június 10. –), magyar geográfus, politikus, az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnöke. A 2018-as magyarországi országgyűlési választáson az LMP – Magyarország Zöld Pártja (rövidítve LMP) országos listájáról –, a 2022-es magyarországi országgyűlési választáson az Egységben Magyarországért nevű hatpárti együttműködés országos listájáról szerzett országgyűlési mandátumot.

Édesapja Ungár András, édesanyja Schmidt Mária. Apai ágon zsidó, míg anyai nagyapja révén erdélyi szász származású.

Nővére Ungár Anna, nagynénje Ungár Klára volt fideszes, majd SZDSZ-es országgyűlési képviselő.

2019 áprilisában nyilvánosan felvállalta homoszexualitását.

2005 és 2009 között a Toldy Ferenc Gimnáziumban tanult. 2009 és 2013 között az Edinburgh-i Egyetemen folytatott földrajztudományi tanulmányokat. 2011 és 2012 között a Kantábriai Egyetemen(wd) tanult földrajztudományt és várostervezést spanyol nyelven. Hallgató volt a Közép-európai Egyetemen (CEU).

2010-ben lett a Lehet Más a Politika (LMP) aktivistája, 2013-ban lépett be a pártba.

2014-ben önkormányzati képviselővé választották Budapest II. kerületében, ahol a II. Kerületi Önkormányzat Környezetvédelmi bizottságának volt tagja. 2015-ben beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe.

A 2018-as magyarországi országgyűlési választáson az LMP egyéni képviselőjelöltjeként a Budapest 4. sz. országgyűlési egyéni választókerületben indult, a párt országos listáján pedig az 5. helyre került. Mandátumot az országos listáról szerzett, s ezzel ő lett a 2018–22-es parlamenti ciklus legfiatalabb képviselője (az alakulóülésen korjegyző), valamint az Országgyűlés első olyan tagja, aki már a rendszerváltás után született.

Ungár, később, a 2019-es európai parlamenti választás fiaskóját követően, egyetértett Schiffer Andrással, az LMP alapító tagjával, volt társelnökével, abban, hogy az LMP története véget ért, sőt, meg is érdemelték a vereséget. Ugyanakkor bízott egy új történet megkezdésének lehetőségében.

Ungár volt az egyetlen ellenzéki politikus, aki felvállalta a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismertebb nevén Tusványos) keretein belül a kormánypártok politikusaival való vita lehetőségét 2019-ben.

2020-tól Ungár lett az LMP – Magyarország Zöld Pártja elnökségi titkára.

A 2021-es magyarországi ellenzéki előválasztáson, Szombathelyen, a Vas megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületben indult, és vesztett, a DK-s Czeglédy Csaba ellen.

A 2022-es magyarországi országgyűlési választáson az Egységben Magyarországért nevű hatpárti együttműködés országos listájának 7. helyéről szerzett ismét országgyűlési mandátumot.

2022 augusztusában, az LMP kongresszusán, Schmuck Erzsébet női társelnök mellett megválasztották a párt férfi társelnökének.

Forrás

Forrás2

Hirmagazin.eu

ElőzőSzereted a madarakat? .. Ismered is őket? ..
KövetkezőHorror a cirkuszban + videó (18+)
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Exit mobile version
Megszakítás