12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekGazdaságItt az ideje, hogy megszabaduljanak a papírtól a magyar vállalkozások - lemarad,...

Itt az ideje, hogy megszabaduljanak a papírtól a magyar vállalkozások – lemarad, aki nem lép..

A koronavírus megjelenésével egyidejűleg egyre nagyobb teret hódít az úgynevezett hibrid-munkavégzés, ez pedig valamelyest felgyorsította a magyar kkv-k digitalizációját, azonban van még hová fejlődni.

A folyamatok automatizálásával a cégek időt spórolnak, nő a hatékonyság és csökken a hibalehetőség, ez különösen fontos lehet például a szállítmányozással foglalkozó cégek számára, amelyeknek gyakran problémát jelent a sokfajta dokumentumtípus célravezető iktatásának, rendszerezésének és visszakereshetőségének megteremtése.

A teljes digitális átalakulás egyelőre várat magára, a Hungária Kft. felmérése szerint ugyanis a legtöbb munkahelyen vegyesen, papíralapon és digitálisan is kezelik a különböző dokumentumokat, a vállalkozások 11,5 százalékánál pedig csak papíralapú a teljes folyamat.

„Ez különösképpen nagy kihívást jelent a szállítmányozással foglalkozó cégek számára, hiszen a fuvarokmányok, megrendelőlapok, menetlevelek, teljesítési igazolások kiállításának egy része még mindig papíralapú” – mondta Marossy Dávid, a Canon Információ Menedzsment terület üzletfejlesztési menedzsere, hozzátéve, a főképp manuálisan elvégzett folyamatok amellett, hogy lényegesen megnehezítik a visszakereshetőséget, lassúak és nem túl hatékonyak, és megnövelik a hibalehetőséget is.

Még több gazdasági hír itt!

Mint mondta, a dokumentumkezelő rendszerek nagy előnye, hogy a kisebb, ismétlődő feladatokat is könnyedén és egységesen kezelik, sablondokumentumok esetén például lehetővé teszik az adatkinyerést, hiszen olyan funkciókat is biztosítanak, mint a beépített jelentéskezelés, az egyedi riportok vagy az automatikus indexelés és kódfelismerés – így a kezelni kívánt iratokat automatikusan hozzárendelik a szállítólevél-feldolgozó és CRM rendszerekhez. Ezáltal a folyamatok gyorsak, hatékonyak, ráadásul nem beruházásigényes szolgáltatásról van szó.

„Egy kisebb cég már havi 100 euró alatt hozzájuthat egy olyan dokumentumkezelő rendszerhez, mely széles funkcionalitással, a felhőalapú hozzáférés támogatásával, és előre konfigurált dokumentumfeldolgozási-funkciókkal segíti az átlátható munkavégzést” – mondta Marossy, hozzátéve, egy kisebb cég számára jó megoldás lehet egy standard dobozos termék, amely igény szerint akár fejleszthető, de ha az ügyfélnek arra van szüksége, akkor teljesen személyre szabott megoldás is szóba jöhet. Kitért arra is, hogy a dokumentumkezelő-rendszer használatához nincs szükség az eszközpark lecserélésére, korszerűsítésére, ez egy felhőalapú szolgáltatás, amely bármelyik számítógépen fut. Marossy hangsúlyozta, az automatizáció nem fenyegeti a munkavállalókat, egy jó dolgozó nem pótolható, ugyanakkor jobban ki lehet aknázni a kollégákban rejlő lehetőségeket.

Még több gazdasági hír itt!

„Ha a monoton munkafolyamatokat – mint például az adatrögzítés vagy iratrendezés – automatizáljuk, akkor az alkalmazottak kreatívabb, nagyobb lélegzetvételű munkát végezhetnek, ezzel is hozzájárulva a cég fejlődéséhez” – tette hozzá az üzletfejlesztési menedzser.

Nyitókép: GettyImages/Portfolio

infostart, portfolio

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem