Vigano nyílt levélben írta meg összeesküvés-elméletét az Egyesült Államok elnökének, Donald Trumpnak 2020. októberében, amelyben elmondja a COVID kapcsán, .. ezt! Ez a levél a  La Verità újságban is megjelent, október 26-án. Íme a levélből egy vonatkozó részlet, és itt a levél is[82]:

„Egy globális terv, az úgynevezett Great Reset , folyamatban van. A szerző egy elit, amely uralni akarja az egész emberiséget, kényszerítő intézkedéseket vezet be, amelyekkel drasztikusan korlátozni lehet az egyének és népek szabadságát.

Néhány országban ezt a projektet már jóváhagyták és finanszírozták; másokban még korai stádiumban van. Ennek a pokoli projektnek a világ vezetői, bűnrészesei és végrehajtói mögött gátlástalan karakterek állnak, akik finanszírozzák a Világgazdasági Fórumot és a 201 -es eseményt, népszerűsítve napirendjüket.

nagy visszaállítás célja egy egészségügyi diktatúra bevezetése, amelynek célja liberticid intézkedések bevezetése, az egyetemes jövedelem biztosítására és az egyének adósságának törlésére irányuló csábító ígéretek mögött.

A Nemzetközi Valutaalaptól kapott ezen engedmények ára a magántulajdonról való lemondás, valamint a Bill Gates által a fő gyógyszeripari csoportok közreműködésével népszerűsített Covid-19 és Covid-21 védőoltási program betartása.

Azon óriási gazdasági érdekeken túl, amelyek mozgatják a nagy visszaállítást , az oltás bevezetése az egészségügyi útlevél és a digitális személyazonosító igazolvány kötelezettsége kíséri, ezáltal követve a teljes világ lakosságának kapcsolatait

Aki nem vállalja ezen intézkedések végrehajtását, fogolytáborokba vagy házi őrizetbe kerül, és minden vagyonát elkobozzák.”

Az egyház rendjének ebben az állítólag felforgató tervezésében Ferenc pápát az Ellenség ügynökeként írják le [83]:

„Körülötte magabiztosan és bátran gyűlnek össze azok, akik őt tartják az utolsó helyőrségnek a világdiktatúra ellen.

Az alternatíva az, ha a mély állam által manipulált , botrányokban és korrupcióban komolyan veszélyeztetett karakterre szavazunk , aki azt fogja tenni az Egyesült Államokkal, amit Jorge Mario Bergoglio az egyházzal, Conte miniszterelnök Olaszországgal, Macron elnök Franciaországgal, Sanchez miniszterelnök Spanyolországgal, és így tovább. Joe Biden zsarolása – hasonlóan a vatikáni „varázskör” elöljáróihoz – lehetővé teszi előítélet nélküli cselekedeteket, és lehetővé teszi a törvénytelen hatalmaknak, hogy beavatkozzanak a belpolitikába és a nemzetközi egyensúlyba.

Nyilvánvaló, hogy ezek az emberek arra törekednek, hogy gonosz tervük sikerüljön, és a jókat elgáncsolni szeretnék..”

Források:

https://it.m.wikipedia.org/wiki/Carlo_Maria_Viganò

https://www.ilfattoquotidiano.it/2018/08/27/lettera-vigano-il-vaticano-spieghi-perche-due-segretari-di-stato-hanno-coperto-il-cardinale-mccarrick/4583677/

https://www.ilfattoquotidiano.it/tag/carlo-maria-vigano/