21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Isten éltessen Magyarország! – augusztus 20-a Ópusztaszeren

Dátum:

Megosztás:

A Feszty-körkép a nehéz kezdetekről mesél, Ópusztaszer visszavezet azokhoz a gyökerekhez, amelyeken nyugszik Szent István államalapító munkája.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

Azé a nemzetformáló királyunké, akinek tetteiből, művéből világosan látszik, hogy a hazáját szerető ember szilárd hittel, akarattal sorsformáló, igazi teremtő munkát vihet véghez – kezdte ünnepi beszédét Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett augusztus 20-ai ünnepségen.

Első királyunk, Szent István megkoronázásával a magyar nép a keresztény hitben egyesült Európa népeivel. Azóta Magyarország a keresztény Európa szerves része. Ez biztosította a magyarság fennmaradását és évszázadokon át betöltött meghatározó szerepét – idézte a miniszterhelyettes a Szent Koronáról szóló törvény szövegét. Mint fogalmazott, a magyar államiság ünnepe az ország elmúlt több mint ezeréves történetében mindig is fontos volt a magyar emberek számára. Napjainkban talán még fontosabb, mint valaha, hogy megünnepeljük és éberen tartsuk a Szent István munkájának alapjain nyugvó nemzeti egységet, s kövessük az általa kijelölt keresztény utat.

YouTube

Farkas Sándor hangsúlyozta: a magyar nemzet egységként és elsőként állt ki saját szuverenitása mellett az európai országok sorában. Mindenki érezte és érzi – ahogyan az elmúlt évszázadok is bebizonyították: Magyarországnak a múltban és a jelenben is több küldetése van. Mindannyian tudjuk, hogy ma államiságunk, nemzeti identitásunk, a nemzethez tartozás megélése fontosabb, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. Csak így maradhatunk meg egységesen gondolkodó, az anyaföldért, honfitársainkért elkötelezett nemzetként.

A magyar állam az évszázadok során, feltartóztatva a Nyugat elleni támadásokat, hozzájárult a keresztény világ fejlődéséhez – hangoztatta a miniszterhelyettes. Nekünk, magyaroknak nagy a felelősségünk. Korunk társadalmi történései, napjaink eseményei, és államalapításunk ünnepe több dologra kötelez bennünket. Mindannyiunknak, akik ma együtt ünneplünk, az ország vagy a világ bármely pontján is legyünk. Magyarként elkötelezetteknek kell lennünk hazánk jövője, a nemzet sorsa, magyar nyelvünk és keresztény kultúránk védelme, a nemzet gyarapodása iránt – mondta Farkas Sándor.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM

Összefogással és szorgalommal óvjuk meg és építsük tovább mindazt, amit elődeink ránk hagytak. Ennek a hatalmas kihívásnak a teljesítéséhez merítsünk erőt államalapításunk és Szent István király ünnepéből, s az ünnepen tapasztalt egységből! Merítsünk erőt, hogy az utánunk jövő generációk évszázadok múlva is tudják azt mondani: Isten éltessen, Magyarország!

Forrás: AM Sajtóiroda

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...