26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Így mentette meg a sérült férfi életét Hajni a budapesti éjszakában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — A hősök köztünk élnek, névtelenek és csendesek – kiskora óta mélyen hitt ebben a Kispesten élő nyomdászlány, Balogh Hajni (24).

Azonban gondolni sem mert arra, hogy egyszer eljön az idő, amikor maga is egy csapásra hőssé válik.

– Éjfél előtt a húgommal, Cintiával kikísértem a barátainkat a tőlünk pár lépésre lévő buszmegállóba. A kapunk előtt pár lépéssel egy férfi arra kért, segítsünk neki, mert a lába sérült, vérzik.

Balogh Hajnalka a barátján, Zsolton mutatta meg, hogy az utcán hol szólította meg a férfi, s hol volt a vérző seb / Fotó: Varga Imre

Hajni behívta a lakásba a férfit, leültette a konyhába, megnézte a sebét, és azonnal tudta, artériás vérzése van, amit csak nyomókötéssel lehet ellátni. Miközben a lány az egyik kezével a kihúzott fiókban fásli után kotorászott, a másikkal telefonálva segítséget hívott. Még arra is volt lélekjelenléte, hogy a nagy vérveszteség miatt ájuldozó idegent megnyugtassa. Amikor a mentők megérkeztek, egy szakszerűen ellátott sérültet találtak.

– Bár irtózom a vértől, abban a helyzetben nem is gondoltam erre. Csak azt tudtam, hogy ömlött a vére, segítenem kellett egy emberen, aki bajba került. Az ápoló azt mondta, beírhatok magamnak egy nagy piros pontot, mert ha én nem segítek a betegnek, akkor ő már nem élne – emlékezett a történtekre Hajni. A bátor fiatal az eset után egy órán keresztül takarította a vértől ázott folyosót és konyhát, majd kedvenc italával, vodkával próbálta enyhíteni a felgyülemlett feszültségét.

Hajni barátjának lábán mutatta meg, hogy hova tette a szorítókötést / Fotó: Varga Imre

Az életmentő lány csak annyit tudott a sérültről, hogy 30 éves, és véletlenül megszúrta magát egy késsel. Még a nevét is elfelejtette megkérdezni. Mint lapunknak elmondta, sikerült kinyomoznia, hogy a férfit a kórházban azonnal megműtötték, már jól van, jövő héten engedik haza.

– Volt olyan kollégám, akinek korábban a fejét kötöztem be, egy barátomnak a megrándult könyökét raktam helyre, most pedig megmentettem egy ember életét. Titkos vágyam volt, hogy mentőápoló legyek, ez az eset jó alkalom arra, hogy elgondolkodjak: hátat fordítok az eddigi életemnek, és megvalósítom az álmom – árulta el.

Zsolt (29), a lány barátja másnap meghökkenve hallgatta kedvese élménybeszámolóját. Az első mondata ez volt: „Hajni, büszke vagyok rád, most már tudom, ha bajba kerülök, melletted akkor is biztonságban leszek.”

Csak a nyomókötés hatékony

Az artériás vérzés veszélye, hogy percek alatt kivérzést, sokkot, halált okozhat. Tipikus jellemzője az élénkpiros, lüktető vérzés. Ilyen esetben a beteget fektessük le, a lábát emeljük a szív magassága fölé. A kezelés kulcseleme a sebre ható direkt nyomás vagy a nyomókötés alkalmazása.

blikk, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...

Egy középiskolai tanár a Deák téren koldul – Szólj hozzá!

Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok – ez a felirat szerepel annak a fiatalnak a tábláján, aki a budapesti Deák...