Most a magyar futball rajongóinak próbálunk kedvezni és összegyűjtöttünk érdekes statisztikákat az NB 1-ből és a magyar válogatottról.

Az 1990-től megvizsgált idényekből 1998-ban zárt a legjobban a magyar válogatott, ekkor 2,22-es pont/meccs arányt produkáltak a játékosok, 9 meccsükből győzelmet aratta és csak egyszer szenvedtek vereséget. Ezen a listán a 2011-es és a 2015-ös év a második, ezekben az években 2 pontot szerzett meccsenként a csapat.

A valaha legdrágábban megvett magyar labdarúgó Szoboszlai Dominik, akiért 20 millió eurót fizetett ki a Lipcse csapata egy sportfogadás oldal szerint. A fiatal magyar játékos ezzel megelőzte Dzsudzsák Balázst, aki 2012 óta vezette ezt a kategóriát. Dzsudzsákot akkor 19 millió euróért igazolta le a Dinamo Moszkva az Anzsitól. Érdekesség, hogy a lista harmadik helyén szintén a Debrecenbe visszatérő labdarúgó található, méghozzá egy évvel korábban még az Anzsi Mahacskala fizetett érte 14 millió eurót a PSV-nek.

A magyar bajnokság történetében Simon Attila fordult meg a legtöbb csapatnál, a Paksban gólkirályi címet is szerző csatár 9 klubban is pályára lépett az NB 1-ben. Mögötte többen is jönnek 8 csapattal. A jelenlegi is aktív labdarúgók közül Bognár István és Szakály Dénes vezet 6 csapattal és kitudja még hol a vége.

A válogatottnak 2004-ben volt a legtöbb debütálója, ebben az évben 28 új játékos mutatkozhatott be a csapatba. Köztük volt például Torghelle Sándor, Hajnal Tamás, Leandro, Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Vanczák Vilmos stb.

De a következő évben sem fogta vissza magát a szakmai stáb, hiszen 2005-ban 17 játékos is bemutatkozhatott a válogatottban. Priskin Tamás 18 évesen és 10 hónaposan kapta meg a lehetőséget ebben az évben, de Feczesin Róbert is 20 éves kora előtt debütált. A 30 feletti játékosok közül is volt bemutatkozó 2005-ben, Koller Ákos már 31 éves is elmúlt, amikor a 2 válogatott meccse közül az egyiket lejátszotta.

A legkevesebb debütáló 2009-ben volt, akkor mindössze 3-an kapták meg a lehetőséget, viszont Szalai Ádám azóta is kiszoríthatatlan a csapatból, rajta kívül még Horváth Gábor és Varga József mutatkozott be.

Az egy idényben legalább 3-szor pályára lépő kapusok közül Hajdú Attilának jött össze az a bravúr, hogy 3 meccsen is kapott gól nélkül zárjon. A legtöbb gólt pedig Végh Zoltán kapta egy idény alatt, akinek 8 mérkőzés alatt 22-szer rezgett  hálója.