34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Dátum:

Megosztás:

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait.

ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market Építő Zrt. konzorciumban végzi a fővárosi Citadella teljes megújítását. Legutóbb a feltárásokról és falrekonstrukcióról, valamint az új zászlórúd építéséről közöltünk részleteket.

Citadella,Budapest
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

A munkálatok jelenleg a Citadella megújításának ötödénél tartanak – mondta el Lévai Imre, a projekt felelős műszaki vezetője.

A Citadella újjászületésének fontos állomása, hogy a fellegvár belső udvarában, március 15-én felvonták Magyarország legnagyobb nemzeti lobogóját. Mindamellett a rekonstrukció első szakaszában az erőd közel 10 ezer négyzetméteres külső falait állítják helyre, és rendbe teszik a belső udvarát.

Magyarország legmagasabb zászlórúdja készült el

A Citadella várfalakkal zárt területén helyezték el a figyelemre méltó paraméterekkel rendelkező nemzeti zászlót, illetve annak tartószerkezetét, valamint elvégezték az ehhez szükséges egyéb feladatokat is, úgy, mint földmunka, betonozás, elektromos munkák. A zászlótartó acél rúdszerkezet csúcsmagassága a helyszíni összeszerelést követően 36.3 méter hosszú.

Citadella,Budapest

 

„Ez az egyik legmagasabb a hazai zászlótartó rudak között. Az acélrúd súlya 7.5 tonna, melyen egy 12 x 6 méteres, vagyis 72 négyzetméter felületű nemzeti lobogó leng” – tette hozzá a projekt főmérnök.

A lobogó anyaga hurkolt poliészterből készült, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, ugyanakkor kellően légies ahhoz, hogy akár gyenge szellőben is lobogjon. A zászló látványát az esti órákban is élvezhetik az érdeklődők a földbe süllyesztett reflektoroknak köszönhetően.

A kivitelezők nem egészen három hónap alatt valósították meg a grandiózus építményt. Mindez nem volt egyszerű, hiszen egy szeles hegytetőre kellett az ország legnagyobb zászlóját telepíteni.

Citadella,Budapest

 

Végül a gyártás és a felállítás határidőre, vagyis március 15-re elkészült.

A Citadella megújulása a falak áttörésével, a statikai és üvegszerkezetek elkészítésével, valamint a növénytelepítéssel folytatódik. Az új Citadella szabadabb, zöldebb és nyitottabb lesz.

GALÉRIA

magyarepitok

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...