Hatalmas épületek, amelyeket feleslegesen építettek meg, mert sosem használták – galéria

Dátum:

Egy létesítmény felhúzása nagy szakértelmet, rengeteg pénzt és ügyes kivitelezőket is igényel. De ezek megléte ellenére sincs minden projektnek sikere.

A legnagyobb kudarcnak talán az számít, ha egy épületet vagy infrastrukturális létesítményt az építése közben hagynak ott, vagy épp teljesen feleslegesen épül meg. Az el nem készült, vagy magára hagyott „szellemprojektek” sokszor kísérteties emlékeztetőivé válnak a régmúlt eseményeinek, de egyúttal izgalmas turistalátványosságok is.

Képes összeállításunkban ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

A történelem során a befejezetlen projektek legtöbbször egy-egy túl nagy ambíciókkal rendelkező politikus vagy uralkodó „érdemei” voltak. Azonban a modern időkben, illetve manapság is előfordulnak kudarcba fulladt beruházások, amelyeknek  leggyakoribb okai az elhibázott befektetések, a kedvezőtlen politikai vagy gazdasági helyzet, háborúk, vagy épp a természeti katasztrófák.

Például a kaliforniai rácsos ívhíd egyenesen a semmibe vezet. 1936-ban építették a San Gabriel-hegységben, azzal a céllal, hogy a San Gabriel-völgyet a kaliforniai Wrightwood-tal összekössék. Az építkezés kezdetén a terv még az volt, hogy a híd és majd a később hozzá kapcsolódó autópálya lesz az egyik legszebb út Amerikában. Ebből azonban semmi nem lett. A hídhoz vezető East Fork Roadot 1938-ban egy hatalmas áradás elmosta. Így, mindössze két évvel az elkészülte után örökre magára hagyták a pusztaság közepén a hidat, anélkül, hogy egyetlen autó is áthaladhatna azon. A semmibe vezető viadukt azóta a túrázók és a bázisugrók kedvelt célpontja lett.

Összeállításunkban bemutatunk néhány további megépült, de azóta sem használt létesítményt, és olyat is, melyet nem sokkal befejezése előtt hagytak félbe készítői.

Rjugjong Hotel – Észak-Korea, Phenjan.

 

Skócia Nemzeti Emlékmű, 1822-ben kezdték el építeni, a mai napig ennyi épült meg belőle..

 

Venezuela fővárosában épült, 1990-ben, 4 évig építették, aztán félbemaradt, de így is használják szolgáltatók, fodrászok, bankok, üzletek.. (Dávid-torony)

 

Tripoli: 1962-ben kezdték építeni, nemzetközi kiállítóközpont lett volna..

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Hollywood Története, és a történeti- kialakulását és fejlődését meghatározó filmek – több nagy film – videók

Ilyen filmeket nézhetsz most meg nálunk, eredeti kópiákban, mint: "The...

A Gömbvillám jelensége – képek, videó

A gömbvillám (angolul "ball lightning") egy ritka és különleges...

Robert Wadlow: A Magasság csúcsán – képek

Korai élete és családi háttere Robert Pershing Wadlow, a világ...
Megszakítás