Gyulaj — Borzalmas tragédia rázta meg az apró Tolna megyei települést. Egyszerre öt lakosuk is részese volt egy horrorbalesetnek. Az öt jóbarát mindig együtt járt dolgozni, s így tettek a végzetes csütörtöki reggelen is.

Egyikük kocsijával mentek Siófokra egy építkezésre, az esős idő miatt azonban nem volt munka, ezért elindultak hazafelé. Feltehetőleg a sofőr gyorsan hajtott a csúszós úton, és Somnál egy kamionnak ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a személygépkocsi gyakorlatilag kettétört, alig maradt ép darabja. A roncsok szanaszét szóródtak, volt olyan elem, amit majd egy kilométerre az ütközéstől találtak meg. Az öt fiatal építőipari munkás mind kirepült a kocsiból, hármuk életét már nem lehetett megmenteni. Az autó 19 éves sofőrjét súlyos sérülésekkel kórházban kezelik.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A helyszínre rengeteg mentő és tűzoltó érkezett, a csodával határos módon ketten túlélték a balesetet / Fotó: PoliceA helyszínre rengeteg mentő és tűzoltó érkezett, a csodával határos módon ketten túlélték a balesetet / Fotó: Police

– Képtelen vagyok felfogni, hogy ez történt. Annyira rendes és jó srácok voltak. Nem ittak, nem buliztak, próbálták komolyan, felelősséggel élni az életüket. Csak azt figyelték, hogy hova tudnak menni dolgozni, a munkájukkal soha semmi probléma nem volt – mondta Szatmári István, a Roma Önkormányzat elnöke.

Az öt barát közül a legfiatalabb 17, a legidősebb pedig 27 éves. A tragédiát a két elől ülő élte túl, hátul mindenki meghalt.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

– Mi itt, Gyulajon nagyon összetartó közösség vagyunk. Együtt gyászoljuk a fiainkat, akik első, másod-, illetve harmad-unokatestvérek voltak. A 17 éves Zsolt szülei vigasztalhatatlanok, amióta megtudták, mi történt. A másik srácnak két kisgyereke van, a harmadiknak pedig várandós a menyasszonya. Mindenki gondolhatja, min megyünk keresztül. Csak nehogy szegény lánynak elmenjen a babája. Arra egyelőre gondolni sem akarunk, hogy talán a sofőr hibájából történt a baleset – sírta el magát az egyik fiú rokona.

P. Miklós az egyik áldozat, egész Gyulaj a tragikus sorsú fiatalokat gyászolja / Fotó: FacebookP. Miklós az egyik áldozat, egész Gyulaj a tragikus sorsú fiatalokat gyászolja / Fotó: Facebook

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A helyi önkormányzat azonnali segélyt adott az érintett családoknak és a temetésben is próbálnak majd segíteni.

Mind az öt családnál jártam, szegények borzalmas állapotban vannak. Péntek este egy megemlékezést tartottunk, a buszmegállónál lévő keresztnél. Ilyenkor nem lehet mást tenni, mint egymásba kapaszkodni

– közölte a település polgármestere, Selmeci László.

A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

blikk

Hirmagazin.eu