Home Hírek Háború Gyűlekeznek az orosz katonák a balti államok határán

Gyűlekeznek az orosz katonák a balti államok határán

0
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Megduplázza Oroszország a katonai jelenlétét a térségben az észt hírszerzés szerint.

Megduplázza Oroszország a balti államok, illetve a finn határon való katonai jelenlétét – írja a Portfolio a a Sky News cikkére hivatkozva.

Az észt hírszerzési jelentés szerint Oroszország „jelenleg nem készül katonai akcióra” a NATO ellen, viszont a következő 10 évben ez könnyen változhat.

Ennek fejében az orosz haderő jelenlegi védelmi képességének méretét duplázni fogja a balti államok és Finnország határán, nem kizárt, hogy egy új hadtestet is létrehoznak majd, melynek célja a terület védelme lesz.

A határon állomásozó katonák létszáma, illetve az ide csoportosított technikai eszközök mennyisége is jelentősen növekedni fog.

Az orosz haderő jelenléte a balti államok és Finnország határa mentén elhanyagolható, az orosz haderő figyelmét nagyrészt az ukrajnai háború köti le.

Forrás

Hirmagazin.eu

Previous articleIsmét gázolt a vonat
Next articleFontos üzenetet kaptak a nyugdíjasok a kormánytól
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Exit mobile version
Megszakítás