2.4 C
Budapest
2022. november. 29. kedd

Gyógyító emberek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A kereszténység első kézrátétellel gyógyító embere maga Jézus Krisztus volt, aki módszereivel hagyományt teremtett.

gyógyítók

Képességeivel a középkorban a legtöbb királyi is felruházták, akik a közhiedelem szerint el tudták mulasztani az egyszerűbb betegségeket, úgy tartották, az uralkodó a beteg megérintésekor közbenjár Istennél a gyógyulás érdekében.

Napjaink vallásos gyógyítói hatalmas tömegek előtt arénákban, sportcsarnokokban Istentisztelettel egybekötve tesznek „csodát”. Az Egyesült Államokban valóságos utazó cirkuszokat üzemeltetnek óriási haszonnal. Tevékenységük lényegében üzleti jellegű kevés köze van a gyógyításból. Kivételek persze, mint mindenütt, itt is akadhatnék.

Az amerikai William Fuller baptista lelkész gyógyításainak sok ezer tanúja van. Fuller specialitása a fogak rendbetétele volt. Működése nyomán lyukas fogak tömődtek be percek alatt porcelánnal, ezüsttel és arannyal, sőt egy középkorú asszonynak mindössze tizenhét nap alatt a teljes fogsora is újra kinőtt.

Az 1960-as évek legelejéit az ötéves kordban elhunyt Linda Martelt csodálatos gyógyításairól beszélni világ. A kislány családja nem volt igazán vallásos, o mégis sokat beszélt Krisztusról, jóval értelmesebben, mint egy hasonló korú gyermek.

Saját bevallása szerint Jézus erejét használta, s betegeinek gyakran az is elegendő volt, ha a ruháját megérinthették. Nyílt sebekre és szervi bajokra egyaránt hatással bírt, csupán önmagán nem tudott segíteni.

A XX. század talán leghíresebb gyógyítója az indiai SathyaSai Baba, akit hívei egyszerűen csak isteni megtestesülésként emlegettek. Feljegyezlek róla, hogy Puttapartiban, egy hindu közösségben feltámasztott egy, az orvosok áltat három napja halottnak nyilvánított öregembert. Krisztusi tettével mégis inkább a teológusokat rázta meg; az orvasok egyszerűen csalásról beszéltek. Vallási vezetők viszont véget nem érő vitába keveredtek arról, hogy Jézus erejét használhatja-e vajon egy nem keresztény gyógyító?

Aki visszatért a halálból

1992-93 leién régi hidegrekord dőlt meg az Egyesült Államok középső részén. 1993. január 19-ének reggelén a hőmérők -51 Celsius-fokot mutattak. Aznap, amikor a kétéves John Wolfe, miközben a szülei aludtak, könnyű pizsamájában kisétált a hóba.

Mire kétségbeesett apja órák múlva rátalált, a kis Johnny valósággal jéggé fagyott. Nem lélegzett; jégkristályok képződtek a testén és a bőre alatt; a végtagjai merevek voltak, akár a bot. Az apa a houstoni gyermekkórházba sietett, ahol öt orvos vette kezelésbe a kisfiút, köztük HelenDevlin, a hipotermia szakértője.

Egyikük sem hitte azonban, hogy van még remény. Az orvosok hallották, ahogy a szerencsétlen kis test recsegett, miközben a műtőasztalra lelték. Johnny testhőmérséklete tizenhat fokosra csökkent: még senki nem tért vissza élve ilyen állapotból. A csapat azonnal munkához látott. John szívét és tüdejét gépre kapcsolták, hogy fölmelegítsék a vérét.

Injekciókat adtak neki, hegy meggátolják az agy bedagadását, és elősegítsék a test felengedéséi. Végtagjaiba bemetszetlek, hogy kiengedjék a megfagyott sejtekből a vizet, nehogy felrobbanjanak. A kisfiú három napig lebegett élet és halál között. Ezután csodával határos módon szinte ugyanolyan hirtelen tért magához, ahogy megfagyott.

Az egyik kezén kisebb izomkárosodást szenvedett, és bőrátültetést kellett végezni, hogy eltüntessék a bemetszéseket, egyébként sértetlenül megúszta a kalandot. A hírek szerint nem jelentkeztek nála a rettegett agykárosodás tünetei, amelyek következtében csak vegetált volna.

Különös módon az orvosok szerint éppen azért maradt életben, mert olyan kicsi és fiatal volt. A szél és a hideg szó szerint lefagyasztotta. De apró agyának és egyszerű anyagcseréjének kevés oxigén is elegendő volt a működéshez.

 

Forrás: delina

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Veszélyes, közel sem ártatlan gyerekjátékot hív vissza az egyik nagy kereskedőlánc

Minőségi gondok vannak a KiK egyik íj- ls nyílkészletével A KiK íj és nyílkészletet hív vissza a boltláncban forgalmazott...

Varga Judit szerint már több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Eddig több mint 700 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit...

Újrahasznosított fűtőelemeket használhatnak Pakson

Az újrahasznosított nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemek használata összességében olcsóbbá teheti a hazai atomerőművi energiatermelést. Zajlanak az egyeztetések a Paksi...

Apró dolgokról… – About small things…

Úgy tűnik, sokan furcsának találják, ha az ember boldogsága az élet apró dolgaiból fakad, holott az valójában nem...