10.8 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Gyász: félárbócon a nemzeti lobogó az Országház előtt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Katonai tiszteletadás mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján szerda reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

Félárbócra engedték a nemzeti lobogót a gyásznapon / Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Félárbócra engedték a nemzeti lobogót a gyásznapon / Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel, majd a Szózat zenéjére eresztették félárbócra. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A Parlamentre kitűztek egy lyukas magyar zászlót és egy fekete gyászzászlót.

A koronavírus-járvány miatt a rendezvényen közreműködők – a lovas díszegység és a központi zenekar tagjait leszámítva – valamennyien maszkot viseltek.

Ma egész nap gyertyát lehet gyújtani a Terror Háza Múzeumnál, a Hősök falánál. Este a Szent István-bazilika előtt elhelyezett 1956-os installációnál lesz mécsesgyújtás.

November 4-ét a kormány hivatalosan 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá.

Kapcsolódó:

1956, ahogy még eddig nem láthattuk: gyerekjáték lett a forradalomból – fotók

A nagypapa emlékei ihlették az évfordulós fotózást

A nagypapa emlékei ihlették az évfordulós fotózást

Magyarország —Dübörgő tankok, repkedő Molotov-koktélok, kétségbeesve zokogó emberek: az 1956-os forradalom utcai harcainak egy magyar fotós eddig szokatlan módon, legóból állított emléket.

Lampert Benedek (25) régóta híve a legónak, a Star Warsról készített képei taroltak szinte az egész világon, de nagyon szeret maketteket is fotózni. Mint arról a Vasárnapi Blikk beszámolt, driftelő autókról csinált teljesen élethű képeket – ehhez azonban ki sem mozdult az otthonából, csak trükkösen készítette el a szenzációs képeket. Most az 1956-os forradalom előtt tisztelgett a legós fotókkal

A legófigurákkal még nem fordult elő, hogy az egyik legfontosabb magyar történelmi eseményt jelenítsék megA legófigurákkal még nem fordult elő, hogy az egyik legfontosabb magyar történelmi eseményt jelenítsék meg

„Nekem nagyapám volt nemzetőr 56-ban. Mindig meséli, hogy egy építkezés homokbuckái mentették meg az életét. Az utcában hallották csörögni a lánctalpakat, gyorsan beugrottak a sánc mögé, a tank meg végiggéppuskázta az utcát” – fűzte magyarázatként a fantasztikus fotókhoz Benedek, nem titkolva: a nagypapa emlékei indították a különleges fotók elkészítésére.

Lampert Benedek nagymestere a toy photographynak, vagyis a játékkellékes fotózásnak /Fotó: InstagramLampert Benedek nagymestere a toy photographynak, vagyis a játékkellékes fotózásnak /Fotó: Instagram

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...