A Ferencváros edzője és játékosai a litván Suduva elleni győztes mérkőzés (4-2), az Európa-liga csoportkörébe jutás után után boldogan nyilatkoztak.

Először is Szerhij Rebrov értékelte a történteket: „Elsősorban a szurkolóknak szeretnék gratulálni, akik tizenöt éven át kitartóan vártak erre az eredményre, óriási löketet adott a biztatásuk. Rendkívül fordulatos találkozó volt. Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés nehézségét, rendkívül erős ellenfélről beszélünk, teljesen megérdemelten jutott el idáig.”

Majd a továbbiakról is beszélt a mester: „Csapatként vagyunk erősek, nem kezeli magát nálunk senki sztárnak. Hatalmas felelősség mindig egy ilyen nagy szurkoló táborral rendelkező klubnál dolgozni. Idegesek voltunk, amikor vezetést szerzett az ellenfél. Amikor hátrafelé passzolgattunk, füttyszó kísért minket, dea szurkolóknak meg kell érteniük, hogy mi nem a Barcelona vagyunk, egyáltalán nem színházi futballra készülünk.”

Ezek után a sorsdöntő büntetőt értékesítő Varga Roland nyilatkozott:„Egységesek vagyunk, mindegyikünk egytől egyig, és tudjuk, hogy mi a célunk. A büntetők elvégzése, ha a pályán vagyok, az én feladatom, oda kellett állnom, és csak arra tudtam gondolni, hogy be kell lőnöm. Boldog vagyok, hogy hamar sikerült egyenlítenünk, majd fordítanunk is. Nagyon nehezen kezdődött számomra a szezon, kevés játéklehetőséget kaptam és amikor játszottam, akkor sem voltam elégedett magammal. Majd a mester szólt, hogy számít rám, kicsit fáradt voltam a hétvégi bajnoki miatt, de ilyenkor az nem számít.”

Végezetül a Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő is összefoglalta a továbbjutást: „A hétvége után szerettünk volna javítani, biztosan a frászt hoztuk mindenkire, amikor az ellenfél vezetést szerzett. De ez a pofon felébresztett bennünket, és megfordítottuk a találkozót. Majd jött még egy pofon az egyenlítő góllal, de ekkor sem inogtunk meg. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Suduva rendkívül erős ellenfél volt. Amikor hazatértem az volt a vágyam, hogy magyar csapattal Bajnokok Ligája csoportkörbe kerüljek, nos, ezzel is elégedett lehetek, úgy gondolom. Az új igazolások rengeteg segítséget nyújtanak, Rebrov mester pedig mindenben támogat minket, ami valami pluszt jelent számunkra a pályán.”

Európa-Liga-Selejtező

Ferencváros – Suduva 4-2

Továbbjutott: a Ferencváros, 4–2-es összesítéssel

Ferencváros–Suduva visszavágó / Fotó: Isza Ferenc
blikk