13.8 C
Budapest
2024. április. 18. csütörtök
HomeFőhírekKülföldFülöp herceg: Életében nem merték megvádolni, most jöttek elő ezzel..

Fülöp herceg: Életében nem merték megvádolni, most jöttek elő ezzel..

Hajmeresztő feltételezés: tényleg Fülöp ölette volna meg Lady Dianát?

London — Súlyos vádak: több mint húsz évvel ezelőtt Diana hercegné (†36) meggyilkoltatásával vádolták Fülöp herceget (†99). Diana 1997. augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbalesetben, ám egykori titkára, Patrick Jephson szerint a hercegnő biztos volt benne, hogy az életére törnek. Azt állította, korábban a Hyde Parkban is le akarták lőni, és biztos volt benne, hogy motorbalesetben elhunyt testőrét, Barry Mannakee-t (†39) is a titkosszolgálat végezte ki.
Diana állítólag a halála előtt írt egy levelet, amelyben Fülöpöt nevezte meg élete kioltójának abban az esetben, ha történne vele valami. A The Sun információi szerint a levelet a hercegné komornyikja, Paul Burrell (62) őrizte éveken át, majd nyilvánosságra hozta, jókora felháborodást keltve. Bár Diana szerelme, Dodi al-Fayed (†42) édesapja, Mohamed (92) egyetértett vele.

Mindenki ezt olvassa most!

„Az összeesküvést már régóta tervezték, meg akarták tisztítani az utat Károly és Kamilla házassága előtt. Diana néhány héttel a tragédia előtt többször is mondta nekem, hogy helikopter- vagy autóbalesetben fog meghalni ” – nyilatkozta az apa, ám bizonyíték nem volt.

A hercegné és szeretője, Dodi al-Fayed (kis képen) 1997-ben halt meg egy autóbalesetben /Fotó: GettyImages A hercegné és szeretője, Dodi al-Fayed (kis képen) 1997-ben halt meg egy autóbalesetben /Fotó: GettyImages

Bár néhány éve a brit titkosszolgálat egyik korábbi ügynöke a halálos ágyán igazolta a levél tartalmát, a közvélemény hazugságnak titulálta a vallomását.

Diana úgy hitte, testőrét, Barry Mannakee-t a titkosszolgálat tette el láb alól /Fotó: GettyImagesDiana úgy hitte, testőrét, Barry Mannakee-t a titkosszolgálat tette el láb alól /Fotó: GettyImages

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem