21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekGazdaságFontos bejelentést tett Moszkvában Szijjártó Péter hazánk földgázellátásáról – videó

Fontos bejelentést tett Moszkvában Szijjártó Péter hazánk földgázellátásáról – videó

A következő éveket meghatározó, fontos egyezségeket kötött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Moszkvában, ahol Alekszej Millerrel, a Gazprom elnök-vezérigazgatójával tárgyalt.

Szijjártó Péter, aki Prágából érkezett, videós bejelentkezésében úgy fogalmazott, hogy ott a Nemzetközi Energiaügynökség vezetője egy évekig elhúzódó, globális energiaválságról beszélt. Ezért a céljaként határozta meg, hogy a következő évekre is biztosítva legyen Magyarország energiallátása.

Úgy fogalmazott: mivel a szankciós politika következtében az Északi Áramlaton problémás a gázellátás, mi több, a vezetékek nem működnek, ezért az orosz fél a délen futó, szankciókkal nem terhelt, biztonságos, orosz fennhatóság alatt álló Török Áramlatra helyezi át a fő szállítási útvonalát. Ez számunkra nagyon kedvező, mivel most is innen érkezik az országba a gáz, ráadásul a Gazprom hosszútávon elkötelezett, hogy ezen az vezetéken lássa el a következő években is Magyarországot – számolt be Szijjártó.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/1583355332182556/?t=6

Halasztott fizetés

Mi több – újságolta a miniszter – az orosz fél az eddig északról, Ausztrián keresztül érkező mennyiséget is átirányítja a Török Áramlatra, így biztosított, hogy lesz elegendő energia a magyar háztartások és vállalkozások számára. Megemlítette azt is, hogy holnap végre pecsét és aláírás kerül arra a szerződésre is, amely az „energiaszámla” halasztott kiegyenlítését teszi lehetővé Magyarország számára, ami óriási könnyebbség hazánk gazdaságának.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work