A Gazprom vezetője szerint Európa nem éli túl a telet, Putyin átirányítja a gázt Törökországba

Dátum:

A Gazprom vezetője ma Moszkvában kijelentette, hogy egy évnél is tovább fog tartani az Északi Áramlat helyreállítása, továbbá közölte: az európai földalatti tárolókban lévő gáz mennyisége alapján az öreg kontinens nem vészeli át a telet.

Alekszej Miller, az orosz állami irányítású Gazprom gázipari vállalat vezetője közölte, hogy a németországi földalatti tárolókban lévő gáz csak 2-2,5 hónapra elegendő – írja a Reuters.

Gazprom,EU,sanyarú sors
Fotó: Olga Maltseva / AFP

Miller a moszkvai orosz energia hét konferencián felszólalva figyelmeztette az öreg kontinenst az orosz gázról való lemondás következményeire, mivel nincs garancia arra, hogy Európa a jelenlegi gáztárolási kapacitása alapján túléli a telet. A cégvezér azt is kijelentette, hogy az Északi Áramlat helyreállítása egy évnél is tovább fog tartani, ami a Siemenstől is függ, mivel Oroszország még mindig nem fér hozzá a területhez.

Hozzátette: Moszkva kész azonnal megindítani az energiahordozó szállítását a Északi Áramlat 2-n, ha arra az európai hatóságok is rábólintanak.

A legfrissebb hírek itt!

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Oroszország átirányíthatja az Északi Áramlat vezetékein keresztül szállított gázt a Fekete-tengerre, hogy egy jelentős európai gázközpontot hozzon létre Törökországban, de az Északi Áramlat 2 vezetéket akár az EU ellátására is felhasználhatják, ha erre ígény mutatkozik – számol be a Reuters.

Miller a konferencián felszólalva megismételte az orosz elnök felhívását, amely szerint Törökországban európai gázközpontot kellene létrehozni.

Jelenleg vizsgálat folyik a múlt havi robbanások ügyében, amelyek megszakították az orosz Északi Áramlat 1-es és Északi Áramlat 2-es vezetékeket a Balti-tenger fenekén. Putyin szerint lehetséges a vezetékek megjavítása, de Oroszországnak és Európának kell döntenie a sorsukról. Szakértők szerint a helyreállítás nem lesz egyszerű és olcsó sem.

Szivárgást észleltek a Barátság kőolajvezetéken

Szivárog a Barátság kőolajvezeték – jelentette a lengyel üzemeltető. Ez a vonal az orosz kőolaj egyik legfontosabb szállítási útvonala Európába. A lengyelek már dolgoznak a hiba elhárításán, azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a szivárgást

vg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...

Letartóztatták a „beszóló” orosz tábornokot és a vezérkari főnök egyik helyettesét

Letartóztatták az 58. orosz hadsereg volt parancsnokát, Ivan Popov...
Megszakítás