A TEK a dél-koreai mentőcsapatokkal együttműködve dolgozott hétfőn a dunai hajóbaleset helyszínén, egy holttestet a felszínre is hoztak.

Ahogy a Ripost is beszámolt rólafelszínre hoztak egy holttestet a szerdán elsüllyedt Hableány mentési munkálatai közben Budapesten.A holttest azonosítása még folyamatban van.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a délelőtti felderítő merülés során a magyar búvárok megtaláltak egy holttestet, amelyet később a koreai búvárok hoztak felszínre:

Múlt szerda este, nem sokkal 21 óra után a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Margit hídnál ütközött a Viking szállodahajóval. A Hableány másodpercek alatt elmerült.

Hét embert a környező hajók mentettek ki, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Hétfő estig kilenc holttestet találtak meg.

Fotó: Markovics Gábor

A Hableányt a Margit-hídnál találták meg a mélyben. A Duna áradása és a gyors áramlás miatt a búvárok hétfőig nem tudták megközelíteni a hajótestet. A police.hu tájékoztatása szerint a délelőtt Hartán, a Dunában talált holttestet már azonosították, az eddig eltűntként keresett férfi a 2019. május 29-én történt hajóbaleset nyolcadik, koreai áldozata. A kilencedik áldozatról egyelőre nem tudni, hogy magyar vagy koreai-e.

Közben hétfő este közös énekléssel emlékeztek meg a Margit hídon az áldozatokról – adta hírül a Szeretlek MagyarországDél-Korea nemzeti dalát több százan énekelték. A tömeg beterítette a híd déli járdáját, este hétkor pedig egyszerre csendült fel az Arirang, a koreaiak nemzeti jelképének számító dal:

https://www.facebook.com/IMagyarorszag/videos/308252826789848/?t=5

Az eseményt a Csíkszerda nevű kórus és a Kórusok Éjszakája szervezte meg a Facebookon. A résztvevők a helyszínen kottát és dalszöveget is kaptak az énekléshez.

Forrás: Ripost

Fotó: MTI