4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeHírekFőhírekFelháborító! .. Transzgender kis hableányról mesélnek az óvodásoknak

Felháborító! .. Transzgender kis hableányról mesélnek az óvodásoknak

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján. Mint egy amerikai konzervatív érdekvédő ismertette, az igazgatók arra utasítják a tanárokat, hogy a gyereket a szüleik ellen hangolják és hazudjanak otthon. A volt paraguayi oktatási miniszter pedig olyan jelenségről beszélt, ami kísértetiesen hasonlít a Magyarország-ellenes uniós zsaroláshoz, ugyanis hazáját csak akkor támogatja az Európai Unió, ha a pénzt a genderideológiát terjesztő NGO-k kapják meg.

A politika manapság az oktatást eszközként használja, és amit az iskolákban mondanak, az nem feltétlenül igaz – hangzott el egy nemzetközi szakértők között folytatott angol nyelvű panelbeszélgetésen az MCC Budapest Summit on Education (magyarul: csúcstalálkozó az oktatásról) című rendezvényen. Mint a beszélgetés amerikai megszólalói elmondták,

sok marxista otthonra lelt a 20. század elején az ottani egyetemeken, és megfertőzte ideológiájával a tanárképző felsőoktatási intézményeket, ahol nagyban terjesztik a kritikai fajelméletet.

A konzervatívok szerint az értéksemlegesség fogalma őrültség. és megállapították, hogy a korszellem ellenük van, ahogy a múzeumok és az egyetemek vezetői is, hasonlóan a Washington Posthoz, illetve a New York Timeshoz. Az egyik szakértő kijelentette: ha Donald Trump nyer, és az ország képes követni a floridai példát, ahol korlátozták a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos témák tantermi oktatását, akkor a jövő fényesebben néz ki. Igaz, az egyetemek, a média és Hollywood a konzervatívok ellen hangolnak, de ezeknek a jelentősége egyre csökken, a hagyománytisztelők pedig vissza fognak vágni – vélekedett a szakértő.

A beszélgetés skót résztvevője, Stuart Waiton arról mesélt, hogy egy óvodában kidobtak régi könyveket, mert túlságosan régimódinak tartották őket.

Helyettük hoztak újakat, amelyek közül az egyik a Julian egy kis hableány című volt, ami lényegében egy transzgender könyv, ezt olvassák most a három és négy éves óvodásoknak.

Ezenkívül napvilágra került, hogy foglalkoztattak egy transznemű óvodai dolgozót is Glasgow-ban, aki végül kilépett az intézményből. A transzneműekről a skót nemzeti alaptantervben már a 11 éveseket is tanítják, ami azt jelenti, hogy a szigetországban intézményesítették a gender iskolai megjelenését, és ez egy komoly probléma – vonta le a következtetést a skót oktatási szakértő.

Úgy folytatta, hogy a woke ideológia hívei az emberi jogok álcája mögé bújva erőltetik a gyermekek jogait, aminek a támogatása szintén azt az érzetet kelti, hogy valaki a jó oldalon áll. A gyerekek jogaira hivatkoznak, és azt mondják: fel kell szabadítani Skóciát az olyan előítéletek alól, amelyeket a régebbi nemzedékek tanítottak. A szakértő kitért arra is, hogy

 a skót középiskolákban mindenkinek joga van ahhoz, hogy olyan néven és névmással hívják, amilyet szeretne.

Idézett egy skót oktatási alapelvet, miszerint „minden tanárnak érzékenyen kell képviselnie a sokszínű identitást a szakterületén és a tananyagokban, és nem szabad retraumatizálni az egyéneket.” – Istenem! – fakadt ki magyarul a szakértő.

Szó esett arról is a panelbeszélgetésen, hogy az igazgatók és a tanárok azt tartják feladatuknak, hogy leválasszák a gyerekeket a szüleikről, és négyszemközt beszélgessenek a diákokkal. Sokan azt gondolták, hogy a politika megáll az osztályterem bejáratánál, de a szülők túl hiszékenyek voltak. Az átláthatóság hiánya az iskola és a szülők között utóbbiak felkeléséhez vezetett, emiatt

az igazgatók most már arra utasítják a tanárokat, hogy tévesszék meg a szülőket.

Ezt úgy érik el, hogy a tanárok egy titkos iskolai identitás felvételét tanácsolják a gyerekeknek, és hogy más nevet, illetve névmást használjanak, amikor a szüleikkel beszélgetnek otthon. Vannak olyan lelkiismeretes tanárok, akik ennek ellenállnak és perlik az iskolájukat, mert nem hajlandók részt venni ebben – hangoztatta az egyik amerikai felszólaló.

Egy másik résztvevő, Fernando Griffith volt paraguayi oktatási miniszter hozzátette: hazája együttműködik az Európai Unióval, ahonnan 86 millió eurós támogatást kap oktatásra, de ennek nagy része olyan NGO-khoz megy, amelyek bevezetik a genderideológiát a perui oktatási rendszerbe. A konzervatív szakemberek egyetértőleg abban láttak kitörési pontot a woke ideológia iskolai szorításából, hogy meg kell győzni a szülőket a közös fellépésről.

Borítókép: A politikai aktivizmusról az osztályteremben című panelbeszélgetés (Fotó: MCC)

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work