19.7 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Ezek a cégóriások tartották hatalmon Hitlert: elképesztő és botrányos titkok a múltból, amit a szőnyeg alá söpörnének!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hugo Boss által kreált egyenruhában, BMW-ken érkeztek Hitler tisztjei a Siemens gyártotta gázkamrákhoz, melyekhez a gázt a Bayer biztosította, miközben a Porschéban már készült a szupertank!

Morbidnak tűnik, de igaz.

A német gazdaság ma is világhódító óriásainak többsége mindent megtenne azért, hogy a sötét múltra ne derüljön fény. Ám a titkok, még ha szégyenletesek is, idővel mindig napvilágra kerülnek.
Például az, hogy Adolf Hitler aligha betonozza be magát diktátori hatalmába, ha nem élvezi az akkor és azóta is világcégnek számító óriások támogatását.

Porsche

1934-et írtunk, amikor a Führer kérette Ferdinand Porschét, a már akkor is menő autógyár tulajdonosát, s megállapodtak az új népi verda, a Volkswagen megtervezésében és sorozatgyártásában.

Az együttműködés a háború éveiben teljesedett ki igazán. Csakhogy akkor már nem autók kerültek le a stuttgarti, illetve wolfsburgi gyártósorokról, hanem tankok és harckocsik.

Ferdinand Porsche az utasításokat – illetve a haláltáborokból a munkásokat megrendelve – forródróton, személyesen Heinrich Himmlertől kapta.

Allianz

Ennél is bizarrabb volt az Allianz szerepe. Kurt Schmitt, a biztosítóóriás vezetője Hitler gazdasági minisztereként exkluzív állami megrendelésekben tobzódott.

Közülük a legnagyobb a gázkamrákba küldött zsidó emberek tömegének vagyon- és életbiztosítása volt!

Más kérdés, hogy ebből az elhunytak családjai a háború után egy fillért sem láttak. Az indok végtelenül cinikus volt: nincs halotti levél.

Hugo Boss

Apám természetesen náci volt, mint mindenki más abban az időben – nyilatkozta 1997-ben Hugo Boss fia,
Siegfried arra a felvetésre, hogy a divatcégek egyik legnagyobbika tervezte és készítette a SS-tisztek fess uniformisát.

Adidas

Csizmával pedig ki más látta volna el a sereget, mint Adolf Dassler – tudják, ő az, aki később megalapította az Adidast.

BMW

Günther és Herbert Quandt Hitlert szponzoráló szerepe sem semmi: apa és fia, a két BMW-vezér nem csak Hitler bizalmas barátja volt, Günther révén Göbbels sógora is.

General Motors

Ajándékba adott szuperkocsijaik pedig a náci tiszteket furikázták. De hatalmasat kaszált az amerikai óriás, a General Motors is.

Bayer

Az óceánon túl a „legzsírosabb” megrendeléseket azonban az IG Farben kapta:

A németországi fiókcégében, a Bayerben gyártott gáz, a Zyklon B végzett a lágerekbe hurcolt emberek millióival.

Az előállításhoz munkaerő is kellett, de ez nem volt gond: ingyen kapták – számos világhírű zsidó szakembert is – a haláltáborokból.

Siemens

E tekintetben a Siemensnek sem lehetett oka panaszra.

Auschwitz és Buchenwald közeli gyáraiban a német birodalmi háborús gépezet számára a vasúti, kommunikációs és energetikai infrastruktúra gyártását kényszermunkások ezreivel oldották meg, mi több, a borzalmak jelképei, a gázkamrák is a Siemens üzemcsarnokaiban készültek.

Téved azonban mindenki, aki azt hiszi, hogy a sötét múlt miatt a későbbiekben a cégóriások vezéreinek lelkiismeret-furdalása lenne.

A Siemens az ezredforduló után dobott piacra egy új porszívót, amelyet Zyklon néven kívánt levédetni. Ám ez akkora felháborodást váltott ki világszerte, hogy hamar elálltak a tervtől.

Forrás: vilagfigyelo.com

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter átköltötte a Tankcsapda slágerét, majd az Országházból üzent: „Ez itt a Parlament, ahová utálok bejönni, mivel tele van sz*r emberrel”..

Jakab Péter ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét: kendőzetlenül kitálalt a parlamentben helyet foglaló politikusokról. Jakab Péter ezúttal...

Öt varázslatos magyar kastély, amely újra teljes pompájában várja látogatóit

Ha kirándulnánk és bővítenénk történelmi tudásunkat, érdemes kastélytúrára indulnunk! Hazánk csodálatos kastélyai a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően újra teljes...

Az egészséges 7 éves kislány meghal mindössze egy perccel a rutinműtét után: “Semmi baja nem volt”

Az egész világod megváltozik, ha gyereked lesz. Az eddig semmiségnek számító dolgok mindenné válnak, a korábban figyelmen kívül hagyott...

A NAV ezeken a helyeken tart helyszíni ellenőrzéseket a héten

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 27. héten. Kiemelt ellenőrzési...
facebook