2 C
Budapest
2023. december. 8. péntek

Évtizedek óta terrorizálta a fia Árpi bácsit, aki végül leszúrta a gyermekét: „Bár hagytam volna, hogy üssön inkább minden nap”

Dátum:

Megosztás:

Kegyetlen történet a 81 éves Sárközi Árpádé, aki a saját vére, szeretett gyermeke életét oltotta ki, mivel már egyszerűen már volt elviselni, hogy az folyton bántja őt.

Árpádot – ahogyan ő fogalmaz – néhány hete szó szerint hazazavarták a tököli börtönből.

Az idős férfit emberölés miatt 5 év szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék, ám a Kúria helyt adott a védelem felülvizsgálati kérelmének, s hatályon kívül helyezték a korábbi bírói döntéseket, ezért újra kell tárgyalni az ügyet. Árpád az otthonában mesélt a Blikknek a megpróbáltatásairól. Azt mondja, a szívét viselték meg legjobban a történtek… az darabokra tört. Több mint húsz kilót vett le róla a bánat. Sosem akart gyilkossá válni, ám 2018. október 20-án megtörtént a megváltoztathatatlan. Egy percig sem tagadta hogy megölte a fiát, noha nem akart ölni. Becsületbeli ügynek tartja, hogy ezt a bíróság is elismerje.

További balesetek, halálos balesetek, tragédiák, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

– A történet vagy negyven éve kezdődött – mondta keserűséggel telten a Blikknek Sárközi Árpád. – Nagyon korán elvesztettem a feleségem, a gyermekeim édesanyját. Rám maradt minden, dolgoztam éjt nappallá téve, hogy mindent megadjak a családomnak. Kamionsofőrködtem, ha épp nem voltam úton, akkor a házat csinosítottam, a kertet műveltem. Minden fillért az élére raktam. A lányom révbe ért, el is költözött a családjával. Sajnos, a fiam halála óta nem beszél velem, még akkor sem látogat meg, ha az édesanyja sírjához jön Abdára, pedig a temető mellett lakom. Ő nem tudott nekem megbocsátani.

03 arpi bacsi targyalas - blikkA törvényszék öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az idős apát, aki 2023-ban szabadult volna a büntetéséből Fotó: Blikk

A férfi fia is kamionozott, hétvégente focizott a helyi csapatban, ahol egy ideig az édesapja volt az edző. Ám aztán a haverokat választotta, a bulizást, az alkoholt. Ha ivott, nem tudta fékezni az indulatait, aminek nagyon sokszor az édesapja volt az elszenvedője. Ám Árpi bácsi igyekezett titkolni, hogy a vele együtt lakó gyereke bántalmazza, hogy szabályszerűen rettegnie kellett a majd’ két méter magas, 110 kilós fiától.

– Azon a hétvégén az októberi ünnep miatt szerdáig nem kellett dolgoznia a fiamnak, így péntek óta egyfolytában ivott – folytatta az apa. – Vasárnap mentünk a helyi csapat meccsére, ott is folytatta az ivást, rá kellett szólnom, mert részegen hőbörgött, kiabált. Én sosem szóltam még csak hangosan se hozzá, nem is tudok hangosan beszélni, gyerekkoromban egy baleset során megsérült a torkom, majdnem odalettek a hangszálaim.

További balesetek, halálos balesetek, tragédiák, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

Apa és fia a veszekedés ellenére együtt mentek haza. Az akkor 51 éves fiú megint megfenyegette az édesapját. Sárközi Árpád nem titkolja, megijedt, félt attól, hogy a fia megint megveri. Telefonon felhívta a lányát is, hogy beszéljen a testvérével, mert már nehezen tud vele együtt lakni, attól retteg, egyszer úgy megüti a gyereke, hogy nem tud többet felkelni.

03 gyilkos kes - policeKenyérvágás közben támadt rá a fiú az apjára, az idős férfi késsel védekezett Foto: police.hu

– Józanul a világ legjobb gyereke volt, de az az átkozott ital – sírta el magát az apa. – Nem lehetett vele szót érteni. Vert az udvaron, vert a házban, én meg nem szóltam, egyrészt a szégyen miatt, másrészt nem akartam, hogy elvigyék a rendőrök. Azon az estén éppen vacsoráztam egy késsel a kezemben, amikor bejött a konyhába, érthetetlenül üvöltözve, fenyegetőzve. Nem akartam megölni, de felé szúrtam a késsel, hogy visszatartsam, hogy ne üssön meg. Ezerszer játszottam le ezt a pillanatot. Bár hagytam volna, hogy üssön, hogy üssön inkább minden nap, csak ez ne történt volna meg, de ott megijedtem: szúrtam.

03 o arpi bacsi GR (3)A 81 éve apa soha nem bocsát meg magának, de a lelkiismerete tiszta, becsületbeli ügy hogy elismertesse, nem gyilkos /Fotó: Grnák László

A döfés halálosnak bizonyult. A fiú az apa kezei között halt meg, miközben az idős férfi mentőkért telefonált. A boncolás megállapította: az áldozat véralkoholszintje 3,6 ezrelék volt. Ez már az alkoholmérgezéshez közeli állapot, az ilyen fokú részegség esetén már senki nem tudja kontrollálni a cselekedeteit.

További balesetek, halálos balesetek, tragédiák, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

A bíróság nem vette figyelembe a gyilkos szúrás előzményeit, csak arra a végzetes pillanatra koncentrált, s börtönbe küldték az idős embert. Új védője, Németh Miklós szerint viszont a Kúria döntése után az új eljárásban meg kell vizsgálni a jogos vagy akár csak vélelmezett jogos védelmi helyzet lehetőségét is. A védelem is úgy véli, Sárközi Árpád nem akart ölni, a saját életét védte, ha nem védekezik, őt ölhette volna meg a fia. Mint ahogyan azt médiánk is megírta, a népszerű színész, Szilágyi István is egy ilyen családi, bántalmazó kapcsolat áldozata lett, csak ott az apa volt az áldozat, a fiú pedig a gyilkos.

Mintarab

A börtönben Árpi bácsi igazi mintarab volt, tisztelettudó, szerény, visszahúzódó, nem csak az őrök, a rabtársai is tisztelték, kedvelték az emberségéért, önzetlenségéért. Ő erről azt mondja, csak úgy viselkedett bent is, mint ahogyan a szabad életben, a rácsok mögött sem alakoskodott, ott is sokat ér a becsület. Önként osztotta meg az utolsó falatját is olyanokkal, akiknek még annyi sem jutott. Ha a bíróság megállapítja, hogy jogos védelmi helyzetben szúrt, kártérítést is benyújthat a börtönben töltött napok miatt.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Vitathatatlan 4 – videó

Teljes film magyarul: Vitathatatlan 4 Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you...

Figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, telibe kapta a villamos az Opelt – videók

A Budapesti Autósok YouTube-csatornájára került fel az a videó, ami Nagy Lajos király útján, az Egressy út első...

Elképesztő videó: kocsi után kötötték az elakadt dorogi buszt, csúnya vége lett

Érdekes módját választottak a hóban rekedt busz kimentésének Dorogon, nem is jött össze a mutatvány. Az éjszaka folyamán lehullott...

Brutális kegyetlenséggel végezte ki, majd az ágyneműtartóba rejtette felesége holttestét a jászsági gyilkos.. – nevetséges ítéletet kapott, jogos fellebbviteli főügyészség súlyosítási indítványa..

A fellebbviteli főügyészség súlyosítást indítványoz a feleségét 130 késszúrással meggyilkoló férfivel szemben. A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a...