3.4 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Erre is használhatóak a papírzacskók és papírtasakok

Dátum:

Megosztás:

Erre is használhatóak a papírzacskók és papírtasakok

Bárhová is menjünk vásárolni sokszor bele se gondolunk abba, hogy egyszerű és ártalmatlannak tűnő zacskó mennyire károsan hathat a környezetünkre. Szerencsére ez a csomagolási módszer kezd kiszorulni a mindennapos használatból és ez helyett egyre népszerűbb és divatosabb a különféle papírzacskók és tasakok használata. Persze ha jobban belegondolunk, ehhez is több száz fát kell kitermelni ahhoz, hogy nagy mennyiségű papírzacskót és papírtasakot tudjanak előállítani, még is sokkal környezet kímélőbb eljárás, mint a nejlon zacskó esetében, hiszen nem tartalmaz káros anyagokat és könnyebben bomlik le.

Különféle méretben, színben és kialakításban léteznek papírzacskók és papírtasakok. Például vannak egészen egyszerű kisméretű apró cikk tasakok, pékáru tasakok, ablakos papírzacskók, bizsu és ékszer tasakok, ajándék tasakok. Bele se gondolunk igazán, hogy ezeket a termékeket mennyire sokan használják. Biztonságos és higiénikus csomagolási eszköz. A vendéglátóipari egységek előszeretettel alkalmazzák csomagolási eszközként a papírzacskókat. Nem csak azért mert olcsóbbak és környezet kímélőbbek, hanem azért is mert hő hatására nem bocsájtanak ki káros anyagokat.

A gyógyszertárak is előszeretettel használják ezt a csomagolási formát. Sőt vannak olyan papírzacskók, amelyeken reklámfelirat vagy esetleg maga a gyógyszertár logója van rányomtatva. De gondoljunk csak bele, ha bemegyünk bármelyik nagyobb üzletbe, ahol pékárú osztály van, mint például a Spar-ban, az erre a célnak megfelelő papírzacskók ki vannak készítve a pékáruk mellé. Ebből is látszik, hogy egyre több kereskedelmi cég is előszeretettel használja ezt a csomagolási formát. Előfordul az is, hogy az egyes pékáruk mint például a bagettek vagy kenyerek már előre papírzacskóba vannak csomagolva. Ezeken a papírzacskókon van egy rész, amely átlátszó így még nagyobb feltűnést keltenek egyfajta betekintést ad a benne lévő termékre. Ezeket nevezik ablakos papírzacskóknak.

Az ajándék papírtasakok is igen szépek és mutatósak tudnak lenni. Természetesen ezekben is különböző méretek, színek, valamint logóval ellátottak vannak. Ahogy a nevükből is ered, elsősorban ajándékokhoz ideális csomagolásnak számítanak. Gondoljunk itt apróbb ékszerekre, fülbevalókra, fényképekre, ajándéktárgyakra vagy akár kézműves termékekre. De bármilyen más apró cikk is szóba jöhet, amihez ilyen típusú csomagolási módot szeretnénk választani.

Rengeteg webáruház foglalkozik papírzacskók, papírtasakok értékesítésével, előállításával. Ezek közül is kiemelném a Címkepláza weboldalt, ahol számos papírzacskót és papírtasakot tudunk rendelni. Igen olcsó termékről van szó, melyet általában nagyobb kiszerelésben érdemes megrendelni. Ezekre megrendelés alapján akár reklámfeliratokat vagy egyéni logókat is nyomtatnak. Így már nem csak a csomagolásban töltik be szerepüket, hanem egyfajta reklámhordozóként is funkcionálnak.

Tény, hogy ezek sem igazán környezetbarát módszerrel készülnek viszont újrahasznosítható tulajdonsággal rendelkeznek. Ehhez nem kell mást tenni csak szelektíven kell gyűjteni ezeket a termékeket, így mi magunk is hozzájárulhatunk a környezet tudatosabb életmódhoz. Természetesen ehhez szükséges az is, hogy az ezeknek megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobjuk ki őket.

Összességében elmondható, hogy a papírzacskók és papírtasakok sokkal jobban néznek ki, mint a nejlonzacskók. Egy felmérés alapján a vásárlók nagy része sokkal szívesebben választja ezt a csomagolási formát. Ebből is látszik, hogy egyre több emberben tudatosul a praktikus megoldás.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....