12.5 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Engedély nélkül figyelhették meg Hadházy Ákost: a Belügyminisztérium közleményt adott ki

Dátum:

Megosztás:

A rendőrség a sajtót eddig a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) irányította, mert az ügyészség vizsgálódik az ügyben, ám érdekes módon a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium végül mégis úgy érezte, reagálnia kell az esetre.

„A tárca kénytelen sokadszorra leszögezni: országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kísérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata” – írta szerda esti közleményében a Belügyminisztérium, amivel a Blikk cikkére reagált, amelyben lapunk kiderítette: az elmúlt években a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói engedély nélkül figyelhettek meg embereket, köztük Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.

A rendőrség a sajtót eddig a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) irányította, mert az ügyészség vizsgálódik az ügyben, ám érdekes módon a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium végül mégis úgy érezte, reagálnia kell az esetre. Eközben a KNYF szóvivője, Dr. Kovács Katalin szóvivője azt közölte lapunkkal, hogy az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügyhöz kapcsolódóan vizsgálja Hadházy érintettségét és esetleges megfigyelésének jogszerűségét is.

 

Hadházy Ákos egyébként állampolgári jogaira hivatkozva betekintést kért a Felderítő Főosztálytól az őt érintő iratokba, és a napokban fog lejárni a válaszadási határidő. Információi szerint más képviselő is érintett volt és erre most már komoly bizonyíték is van, amit a KNYF nem is tagadott egyetlen alkalommal sem.

„A Belügyminisztérium sajnálattal veszi tudomásul, hogy a média rendre az egyértelmű képtelenségek árnyékára figyel. (…) Figyelemre méltó, hogy ezeknek az ügyeknek a szereplői azonosak, állítólagos ügyeiket ugyanazok hozzák nyilvánosságra” – fogalmazott kissé homályosan a közlemény, arra utalva, hogy a tárca szerint nem zajlott engedély nélküli megfigyelés.

A Belügyminisztérium a közleményében még azt írta, a leplezett és a titkos információgyűjtésre alkalmas eszközök alkalmazásának szabályai Magyarországon egyértelműek, nyilvánosak, és azokat a tárca irányítása alatt álló szervek maradéktalanul betartják. Magyarországon a titkos információgyűjtés alapvetően bírói engedéllyel végezhető, de bizonyos esetekben elegendő az ügyészi engedély vagy az igazságügyi miniszter engedélye.

blikk

Hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A bírósághoz fordulnak a Kölcsey Ferenc Gimnázium kirúgott pedagógusai – videó

Törley Katalin és Palya Tamás is azon tanárok közé tartozik, akiket pénteken váratlanul elbocsátottak a fővárosi Kölcsey Ferenc...

Elhunyt a 31 éve elrabolt Farkas Helga édesapja

Hosszas betegség után elhunyt Farkas Imre, az 1991. június 27-én Szeged és Orosháza közötti autóúton elrabolt gimnazista lány...

Baleset a fővárosban: az 50-es villamos elé kanyarodik egy teherautó – videó

A Bp-i Autósok Közössége olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette az alábbi képsorokat még hétfőn reggel. A kamerás autó sofőrje fénykürttel...

Az Egyesült Államok lesújt Oroszországra: komoly intézkedésre számíthatnak Putyinék

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja –...