23.6 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekBelföldi hírekEltűnt villanyszerelők: harmadszorra is ölni akart É. Imre?

Eltűnt villanyszerelők: harmadszorra is ölni akart É. Imre?

Győr – Ha beigazolódnak a vádak, akkor kijelenthető: egy számító, kegyetlen, irgalmat nem ismerő sorozatgyilkos ténykedése áll az eltűnt villanyszerelők ügyének hátterében. A Blikk most döbbenetes információk birtokába jutott: létezik egy tanú, aki azt állítja, É. Imre vele is végezni akart.

A győri vállalkozó a vád szerint két villanyszerelővel – Mácsik Zoltánnal és Orlik Vilmossal – végzett, a holttestüket pedig úgy eltüntette, hogy a mai napig nem találja a rendőrség. Több közös pont is van a két nyomtalanul eltűnt férfi történetében, de ami a legfontosabb: utoljára élve É. Imrével látták őket. Emellett mindketten É.-nek dolgoztak egy darabig, sőt, velük szemben komoly tartozást halmozott fel a vádlott. Fizetési szándékot színlelve találkozóra csalta őket, ahonnan már egyikük sem tért haza többé.

Mácsik Zoltánt utol-ára É. Imre társaságában látták élve, aztán a férfi eltűnt/ Fotó: RTL Klub

Mácsik Zoltánt utoljára É. Imre társaságában látták élve, aztán a férfi eltűnt/ Fotó: RTL Klub

Orlik Vilmos is kámforrá vált, a holtteste a mai napig nem került elő/ Fotó: Police.hu Orlik Vilmos is kámforrá vált, a holtteste a mai napig nem került elő/ Fotó: Police.hu

A krimibe illő történet már így is elég hátborzongató, nem is beszélve az újabb csavarról. Úgy tudjuk, volt még egy férfi, akinek É. Imre tartozott, és akit szintén „randevúra” hívott. A munkavállaló mit sem sejtve el is ment a megbeszélt időpontban, ám a bankók helyett egy pisztoly csövével találta szemben magát. Értesülésük szerint hiába húzta meg É. a ravaszt háromszor is, a fegyver besült, valamiért nem működött. Ezt tapasztalva, a halálra rémült ember elmenekült. Annyira megijedt, hogy soha többé nem merte É.-től a pénzét visszakérni, még azt is el akarta felejteni, hogy létezik ilyen nevű vállalkozó. Igen ám, de amikor a másik két szerelő ügyét vizsgálta a rendőrség, értesültek erről az esetről, a bíróság pedig a tegnapi napra beidézte a túlélőt a tárgyalásra.

Mit ad isten, a férfi vallomástételére mégsem került sor, mert É. Imre a tárgyalás megkezdése előtt a bíróság folyosóján, egy padon ülve közölte, nem bír bemenni az ülésre, mert rosszul van. Mentőt hívtak hozzá, majd kórházba szállították kivizsgálásra. Így a tárgyalást a bíró elnapolta. Mácsik Zolán családja felháborodva vette tudomásul a történteket, szerintük É. csak színlelt, hogy így időt nyerjen.

– Amikor a mentősök megmérték a vérnyomását, pontosan látszott a műszeren, hogy minden értéke rendben van. Pontosan tudta, hogy a tárgyaláson olyan koronatanúkat akar meghallgatni a bíróság, akik a bűnösségét támasztják alá. Egy aljas, gyáva trükkel futamodott meg a számára igencsak kellemetlen találkozások elől. Felháborító, amit ez az ember művel, előadja a hattyú halálát, miközben kegyetlen módon megölt több embert is – fakadt ki a Győri Törvényszék folyosóján Mácsik Zoltán testvére, János.

Mácsik János tudni akarja, mi történt a testvérével/ Fotó: Varga Imre Mácsik János tudni akarja, mi történt a testvérével/ Fotó: Varga Imre

A család ügyvédje, dr. Lichy József nagyon reméli, hogy a következő tárgyalási napon a bíróság végre meg tudja hallgatni a túlélő férfit.

– Ilyen helyzetben, amikor nincs meg a holttest, nagyon komoly jelentősége van ennek a vallomásnak. A bíróság képet kap a vádlottról, pont egy olyan embertől, aki látta, milyen, amikor bűncselekményt készül elkövetni – vélekedett az ügyvéd.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Varga Imre

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem