11.1 C
Budapest
2024. február. 23. péntek

Eltűnt a beteg Ferenc, akit rossz helyen tettek ki a betegszállító autóból – Az epilepsziás férfit napok óta nem találják

Dátum:

Megosztás:

Az 50 éves Szabó Ferencet a múlt szombat óta elnyelte a föld. Nem találják.

A kisbéri férfit előző nap egy epilepsziás roham miatt a mentők a tatabányai kórházba vitték, ahonnan a kivizsgálások után másnap betegszállító fuvarozta volna haza. Ám egy másik városban, Oroszlányban tették ki a kocsiból, azóta elérhetetlen, nem tudnak róla semmit. Senki sem látta.

Ferencnek nem ez az első eltűnése. Tavaly télen is eltűnt, akkor egy egészségügyi intézményből veszett nyoma, s ha a rendőrség nyomkövető kutyája nem talál rá időben, megfagyott, kihűlt volna éjszaka, azaz nem élte volna túl.

– Nem bűnbakot keresek, nem szenzációt akarok, csak azt szeretném, ha épségben előkerülne a férjem – mondta lapunknak Szabó Ferenc felesége, Gyöngyi. – Ferenc beteg ember, egyedül van otthon, édesanyám lakik a közelünkben, ő szokta ellátni. Én házi betegápolóként a fővárosban dolgozom, nekem kell eltartani a családot. A szomszédok hívtak mentőt november 17-én a férjemhez, nem tudtam otthagyni a gondozott betegemet, nem tudtam meglátogatni, de örömmel hallottam, hogy már másnap hazaküldte a kórház. Ám innen nyoma veszett. Először még nem aggódtam, sokat sétál, nem volt feltűnő, hogy nincs otthon, ám amikor megtudtam, hogy nem is aludt Kisbéren, vasárnap sem látták, már idegeskedni kezdtem.

ppuktkpturbxy85ogm5ogywzdzjodzjngvlzmy5mtiyzjk5mmzhndbhys5qcgerlqlnaugawsm
Gyöngyi pezsgőt szeretne bontani, bízik abban, épségben megtalálják a férjét Fotó: Facebook

Elkezdett nyomozni, megpróbálta kideríteni, mi történhetett.

– Megtudtam, a kórház kiadta, vissza nem vitték, a betegszállítókra bízták, tőlük tűnt el. Azt hittem, elájulok, amikor kiderült, hogy nem vitték haza. Akármit is tett, beteg ember, nem hagyhatták volna magára, és mivel epilepsziás, így kísérő nélkül nem is szállíthatták volna, úgy nem maradt volna magára – magyarázta a könnyeivel küszködve. – Elfogadom, hogy tehetett olyat, ami miatt – a többi beteg érdekében – nem vitték tovább, de akkor orvost, egészségügyi személyzettel bíró mentőt, rendőrt kellett volna hívni hozzá. Most négy napja nincs hír róla, állítólag látták Oroszlányban egy üzlet előtt kéregetni, de mi hiába kerestük, sem ott, sem máshol nem bukkantunk a nyomára. Nagyon remélem, épségben előkerül, én egyszer már özvegy maradtam, nem akarom ezt újra átélni.

nnwktkpturbxy8xotu4mme4nme4mjzjyjg5nwrkmzvhzwywnwm5yzawmc5qcgeslqmaam0dam0eajuczqloamld
Szabó Ferencet nem vitte hazáig a betegszállító, Oroszlányban rakták ki / Fotó: Facebook

A család bejelentést tett az eltűnésről. A kisbéri rendőrök azonnal megkezdték az eltűnt felkutatását, ám eddig a család szerint nem hozott eredményt a keresés. A feleség barátnője, N. Henrietta a közösségi oldalakra is feltette Ferenc fényképét azzal, hogy az oroszlányiaktól kér segítséget, mert abban a városban látták legutóbb. Állítólag.

A Blikk megkérdezte a történtekről az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletét.

„Az őrzés nélküli betegszállítások végrehajtása nem az Országos Mentőszolgálat feladata. A betegszállító szolgáltató a feladat végrehajtásáról, az ahhoz kapcsolódó rendkívüli eseményről jelentést tesz az OMSZ-nek. Jelen esetben a betegszállító jelentette, hogy a férfi, akinek gyógyintézetből történő hazaszállítását kérték, útközben a kocsiban akart rágyújtani. A betegszállító személyzet ezt nem engedélyezte, felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat. A férfi a jelentés szerint azonban kiszállt, majd önkényesen távozott” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott e-mailben.

Csák Zoltán, a betegszállítást végző Keleti Sanitas Kft. ügyvezetője a Blikknek elmondta, szabályszerűen jártak el, amikor Kisbér helyett körülbelül harminc kilométerrel előbb, Oroszlány belterületén tették ki az autójukból a beteget.

wbhktkpturbxy8xnjmwntezyzuzndgyyzllzwmxotq1ndvlm2uyn2jjnc5qcgerlqlnaugawsm
Tavaly a rendőröknek köszönhette az életét az eltűnt férfi, remélhetőleg most is megtalálják Fotó: police.hu

– A betegszállító autóink a mentőszolgálat napi jellegű felkérése alapján csoportos szállítást hajtanak végre, vagyis egy autónkban akár nyolcan is ülhetnek. Az említett esetben a beteg a hátsó sorban dühöngeni kezdett, majd a jármű belsejében rágyújtott. Az alkalmazásunkban álló sofőr figyelmeztette a rendzavaró tevékenység befejezésére, mire a beteg közölte, akkor ő inkább kiszáll – mondta Csák Zoltán. – Ez ellen mi nem tehettünk semmit, nem alkalmazhatunk erőszakot, mindenki ott száll ki, ahol akar. Mivel ilyen esettel a munkatársunk még nem találkozott, értesítette a mentőket. Dühöngő beteg esetében mindig mentőt kérünk, ők veszik át a szállítást, itt azonban azt a jelzést kaptuk, hogy Oroszlány belterületén a fegyelmezetlen férfit kitehetjük, majd a többiekkel menjünk tovább. A férfi térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit. Nem érezzük magunkat felelősnek az ügyben, reméljük, nincs baja, s visszatérhet a szeretteihez.

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este egy romantikus vígjáték – Randiguru – videó

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta)....

Olcsóbb és teljes körű hozzáférést szeretne az Xbox Game Pass előfizetőknek a Microsoft

Csak azoknak kell a teljes árat fizetniük, akik kitartanak az Xbox-szal rivalizáló játékkonzolok mellett. Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával...

Brutális állatkínzás Hajdú-Biharban: fejbe lőtt kutyát találtak – 18+

Egy budapesti állatkórházban próbálják megmenteni a püspökladányi kutyát. A püspökladányi Mancsmentő Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán osztott meg egy...

Ahogy drágul az üzemanyag, egyre sűrűbben fordul elő, hogy a benzinkúton fizetés nélkül akarnak távozni..

Fizetés nélkül távozni nem csak a boltokból szokás, a szarkák gyakran a benzinkutakat is úgy hagyják ott, hogy...