Tegnap volt a magyar közoktatás napja, amely alkalomból a pedagógus-szakszervezetek újabb lépésre szánták el magukat – írt az eseményről a Blikk-hu

Megint megújították sztrájkköveteléseiket, illetve próbálnak nyitni a kormány felé, hogy tárgyalásokat folytathassanak a közeljövőben.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a november 22-i magyar közoktatás napjának alkalmából a pedagógusok megújították a korábbi, 10 pontos követeléslistájukat, próbálva tárgyalásra bírni a kormányt. Erre a napra nem csak a pedagógusok készültek különböző akciókkal, hanem a diákok és a szülők is, akik közösen létrehozták és megvalósították az úgynevezett Mackó Konzultációt. Mindezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a közösségi oldalain élő videóban közvetítette.

FB Video

Nagyon-nagyon sok gyereknek és családnak rossz ebben a közoktatási rendszerben lenni. A magyar oktatási rendszernek vannak áldozatai

– jelezték az Egységes Diákfront és az Adom Diákmozgalom képviselői, akik vezetésével szerda délután plüssmackókat és LED-mécseseket helyeztek el a Belügyminisztérium épülete előtt a pedagógusok mellett álló diákok és azok szülei. Ezzel azt kívánták demonstrálni, hogy nem csak a tanárok, de a diákok érdekében is óriási szükség van változásra az oktatási rendszerben. Ez a békés akció a Mackó Konzultáció.

A szervezők azt is elmondták, hogy ez az oktatási rendszer jelen formájában folyamatosan áldozatokat szed: ezekre az áldozatokra pedig nem fordít senki sem kellő figyelmet.

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA