3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Elrontotta a Google a Chrome-ot, elkezdett összeomlani mindenfelé

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Úgy tűnik, hogy a Google megirigyelte, hogy csak a Microsoft ad ki mostanában problémát problémára halmozó frissítéseket

– így a héten maga is meglépte az első komolyat ezen a téren.

A cég ugyanakkor nem kispályázott, hanem mindjárt legnépszerűbb szoftverével, a Chrome-mal kezdte, ami világszerte elkezdett használhatatlanná válni egy frissen elkezdett kísérlet miatt.

Szerencsére a probléma az átlagfelhasználókat nem, csak azokat az – elsősorban vállalati – júzereket érintette, akik a Google böngészőjét egy Windows Server terminálszolgáltatásában futtatták. Náluk ugyanakkor a probléma miatt a Chrome működés közben egyszer csak eltüntette a weblapokat, és a helyükön mindössze csak egy nagy fehérséget jelenített meg.

Az egyesek által találóan “White Screen of Death”-nek (WSOD) elnevezett jelenség számos cégnél okozott komoly problémát, hiszen szinte teljesen ellehetetlenítette a munkát a dolgozók számára az interneten át. Ilyen környezetekben ugyanis gyakran korlátozva van a használható alkalmazások köre, így a problémát a munkatársak még azzal sem tudták megkerülni, hogy ideiglenesen más böngészőre állnak át.

Mint kiderült, a problémát egy, a Google által a Chrome-ba frissen bevezetett újítás okozta, aminek célja elvileg a böngésző – jól ismerten igen nagy – erőforrás-használatának csökkentése lett volna. Utóbbi érdekében ugyanis a szoftver új verziója használaton kívül, illetve ha azt eltakarja valamilyen másik alkalmazás, átmenetileg leállította volna a weblapok tartalmának megjelenítését.

A jelek szerint azonban a Chrome kicsit túlbuzgóan járt el ez ügyben, és a fent említett környezetben akkor is megtette ezt, amikor szó sem volt a böngésző háttérbe szorulásáról, hanem az aktív használatban állt még. Ugyan a fejlesztést a Google állítólag már hónapok óta tesztelte a Chrome Canary és Beta kiadásaiban is, de ott valamiért nem jött elő az említett probléma – így arra csak akkor derült fény, amikor az új funkció kikerült már a stabil változatba is.

A Google mindenesetre most leállította az új funkció aktiválását, amíg el nem hárítja a bugot benne. Akiknél a probléma ennek ellenére továbbra is jelentkezik, a böngésző beállításai között (a chrome://flags fülön) a “Calculate window occlusions on Windows” és a “Enable occlusion of web contents” opciók letiltásával tudják megakadályozni annak előjövetelét a gépükön.

pcforum

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...