A Pest megyei rendőrök a váci robbanás miatt zajló nyomozásban érintett kókai férfit is meggyanúsították.

Ahogy arról korábban a police.hu hírt adott, 2020. március 7-én este egy Vác, Vám utcai társasházban robbanás történt.

Az annak okát és körülményeit tisztázni hivatott rendőrségi vizsgálat eddigi megállapításai szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.

A szakértők bevonásával zajló büntetőeljárás részeként 2020. március 8-án a Pest megyei rendőrök robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták azt a két férfit, akik egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzítottak a robbanás keletkezési helyeként megállapított konyha tűzhelyén, amikor bekövetkezett a detonáció.

A nyomozók rövid idő alatt azonosították és megtalálták azt a kókai illetőségű férfit is, akitől a gyanúsítottak a felrobbant II. világháborús gránátot vették.

Az eladót a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével 2020. március 9-én elfogták.

Miközben a lakásán megtartott helyszíni szemle alkalmával tucatjával foglaltak le II. világháborús lőszereket, harcászati eszközöket, gránátokat, a férfit robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettével gyanúsították meg.

A lefoglalt eszközöket szakértő vizsgálja, a három terhelt ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Hirmagazin.eu