12.1 C
Budapest
2022. május. 23. hétfő

Elkeserítő eredményt hozott a Blikk tesztje: a járókelők többségétől akár meg is halhatunk az utcán – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Magyarország — Nem sok segítségre számíthatunk az utcán, ha épp ott leszünk rosszul. A napokban egy mosonmagyaróvári férfi feküdt ájultan közterületen mintegy 40 percig anélkül, hogy bárki segített volna rajta.

A tesztből kiderült: noha kolléganőnk nem átlagos testtartásban volt, senki nem ment oda hozzá.
„Sajnos a mai nap rosszul lettem, a régi buszpályaudvaron a vasútnál összeestem. 40 percet feküdtem egy jól belátható helyen úgy, hogy mentőt se hívott senki! Amikor felkeltem, gyenge voltam, de kiabáltam a 6 méterre lévő buszmegállóba, senki nem jött oda” – írta csalódottan közösségi oldalán a férfi, aki végül szerencsével kórházba került.

Lapunk is kíváncsi volt arra, vajon hányan állnak meg segíteni a forgalmas budapesti Széll Kálmán téren. Kolléganőnk úgy tett, mintha rosszul lenne, ám másfél óra alatt mindössze három ember lépett oda hozzá. Valószínűleg nem a színészi játékával volt a baj.

Anita, ifjú kolléganőnk vállalta a teszter szerepét Anita, ifjú kolléganőnk vállalta a teszter szerepét

– A három ember közül az egyik csak azért jött oda, hogy aprót kérjen. Döbbenetes. Azt láttam, hallottam, éreztem, hogy rengetegen néztek rám, gondolkodtak azon, vajon ez a lány jól van-e, de nem jöttek oda. A többség csak elment mellettem anélkül, hogy megbizonyosodott volna arról, minden rendben van. Csak a saját dolgukkal foglalkoztak: siettek a villamoshoz, telefonáltak, beszélgettek, hiába látták, hogy megszédülök – számolt be tapasztalatairól Anita, akit ráadásul az egyik járókelő segítsége felajánlása helyett inkább cigivel kínált meg. – Az volt a benyomásom, hogy a legtöbb ember részegnek hitt, hiába volt délután 1 óra.

Anitának érdemi segítséget egyedül egy idős férfi ajánlott fel, ő azonban nem szeretett volna nyilatkozni. Úgy tűnik, 2020-ban már ciki, ha valaki odafigyel a másikra.

A videó itt érhető el!

Gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára az ÉletMentő elnevezésű applikáció. Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét, ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez. Évente 25 ezer ilyen eset adódik országszerte, és a túlélés esélye percenként 7-10%-kal csökken, ezért életbevágó, hogy a bajbajutott mihamarabb segítséget kapjon.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Zelenszkij szerint természetes, hogy az ukrán férfiaknak háborúba kell menniük (és meghalni dicsőség), és ez miatt nem hagyhatják el Ukrajnát, erről rendelet szól, a...

Az elnök össze-vissza beszél, szerinte Őhelyette inkább „talán a fiukat elvesztő szülőkhöz” kellene címezni a petíciót..., de ezt...

Horvátországban a rendőrök simán lelőttek két szurkolót..

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több száz szurkolója került összetűzésbe a rendőrséggel szombaton Zágráb közelében. A bajnokság utolsó fordulójában a...

Ez nagyon csúnya dolog volt: Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették, nem hogy orvost küldtek volna hozzá! Szégyelljék el magukat!..- Szólj...

Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció...

Oroszlánnal játszott az elmebeteg látogató, leharapta az újját – videón a szőrnyű tragédia (18+)

Vérfagyasztó pillanatoknak lehettek szemtanúi az állatkert látogatói Horrorfilmbe illő jelenet játszódott le a Jamaicán található állatkertben. Az egyik látogató túl...