-4.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Elképzelhető, hogy orosz kémek voltak a német gazdasági minisztériumban

Dátum:

Megosztás:

Orosz kémek szivároghattak be a német kormányba. Sajtóinformációk szerint a német hírszerzés két olyan minisztériumi alkalmazott ellen nyomoz, akik az energiaellátásban dolgoznak.

Die Zeit című lap szerint a német gazdasági minisztérium két magasrangú tisztségviselőjét vizsgálják, akik “akik kulcspozícióban foglalkoznak az energiaellátással “. Róluk azt gyanítják, hogy Oroszországnak kémkednek. A gazdasági minisztérium egyelőre nem reagált a sajtó megkereséseire.

A minisztériumot Robert Habeck gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter vezeti, aki egyben Olaf Scholz kancellár helyettese is. A tárca kulcsszerepet játszik Németország felkészítésében az energiaválság kezelésére, mivel Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai inváziója miatti nyugati szankciókra válaszul csökkenti a gázszállításokat.

Az ukrajnai orosz invázió kezdetekor az egyik legkényesebb kérdés az volt, hogy Németország folytassa-e az Oroszországból tervezett Északi Áramlat 2 gázvezeték építését.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A német hivatalos kormányzati kommunikációban az Északi Áramlat 2 gázvezeték már évek óta úgy szerepelt, mint “pusztán kereskedelmi célú” projekt. Németország Ukrajna lerohanása után leállította a gázvezeték építését, de a Poltitico beszámolója szerint a Die Zeit arról ír, hogy biztonsági aggályok merültek fel a belső dokumentációval kapcsolatban.

Németország hónapok óta eltökélt az orosz gáztól való eltávolodásban, és erőfeszítéseket tesz, hogy máshonnan, többek között Katarból, Norvégiából és Kanadából származó szállításokkal helyettesítse az orosz gázt. Habeck és a kabinet más tagjai gyakran hangsúlyozták, hogy Németországnak el kell szakadnia a Putyini gázfüggőségtől. A gazdasági minisztériumban azonban “számos dokumentum … tele volt megértéssel az orosz álláspont iránt, és feltűnő volt, hogy az érvelés gyakran nem illeszkedett a német kormány hivatalos irányvonalához” – áll a lap cikkében. Az idézett jelentés feltárja, hogy a két gyanúsított életrajzában voltak anomáliák, orosz tanulmányutak és még az “Oroszországhoz való érzelmi közelség” is szerepel az írásban.

euronews

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...