2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Elindult a határ felé Putyin nukleáris fegyvereket szállító tehervonata – Sokkoló üzenet a Nyugatnak

Dátum:

Megosztás:

Az orosz nukleáris katonai vonat mozgásban van, vélhetőleg azért, hogy Oroszország figyelmeztesse a Nyugatot: Putyin kész eszkalálni ukrajnai háborúját.

Az orosz védelmi minisztérium nukleáris fegyvereket szállító hatalmas tehervonatát mozgásban látták, ahogy Oroszország középső részén halad keresztül – írja a DailyMail.

Az APC-ket is szállító vonaton olyan harckocsik is találhatóak, amiket feltehetően nagyobb teljesítményű tornyokkal, megerősített, rajtaütés- és aknabiztos páncélzattal, valamint légtisztító rendszerrel látták el. E harcjárműveket úgy tervezték, hogy a benne ülők hatékonyan tudjanak működni a folyamatos gyalogsági támadásokkal szemben.

Az ilyen fejlett katonai hardverek, amelyekhez hasonlót eddig alig vetettek be az ukrajnai frontvonalakon, állítólag az orosz védelmi minisztérium 12. főigazgatóságához tartoznak. Ez a szakosodott részleg a fegyverek tárolásával, karbantartásával és a fegyverek biztosításával foglalkozik, például a Stratégiai Rakétaerők számára: utóbbi egy olyan orosz katonai ág, amely nukleáris rakétákat irányít, és Putyin nukleáris programjának kulcsfontosságú részét képezi.

Minden lényeges hír a háborúról!

Konrad Musyka, katonai elemző azt állította, az ilyen egységek bevetése a konfliktus közelgő eszkalálódását jelezheti a háborúskodó orosz elnök részéről, vagy a nagyszabású nukleáris gyakorlatok előfutára lehet.

A NATO figyelmeztette a tagállamokat, hogy Oroszország Belgorod atom-tengeralattjárója elhagyta fehér-tengeri bázisát, továbbá Putyin kulcsfontosságú szövetségese, Ramzan Kadirov azt mondta, az orosz hadseregnek „kis hatóerejű nukleáris fegyvereket” kellene bevetnie az ukrajnai háború megfordítása érdekében. A két tény együtt nem kimondottan ad okot a bizakodásra.

Ám Muzyka szerint az atomfegyvereket használó egységekhez tartozó nehéz haditechnikai eszközök mozgása még nem feltétlenül jelenti azt, hogy Oroszország atomfegyver bevetésére készül Ukrajnában:

De azt sugallta, ez „jelzés lehet a Nyugatnak, hogy Moszkva eszkaláljaa konfliktust”.

blokk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...