23.9 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Életét kockáztatva próbálta kimenteni a betegeket egy orvos az égő román kórházból

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hatalmas tűz pusztított a kelet-romániai Karácsonkő város kórházában. A lángok az egészségügyi intézmény intenzív terápiás osztályán csaptak föl, ahol a koronavírusos betegeket is ápolják. Tízen meghaltak, legkevesebb heten válságos állapotban vannak.

A tűz okáról még nem lehet semmi biztosat tudni, egyesek szerint rövidzárlat okozta, de már olyan információk is előkerültek, hogy egy beteg mellé elhelyezett gyertya lobbantotta lángra az intenzív osztályt – mondta Száva Enikő a közmédia tudósítója az M1 Ma délelőtt című műsorában.

Hozzátette, a tűzben az egyik kórterem porig égett, az ott lévő betegek mind meghaltak. Az ügyeletes orvos, a 48 éves Catalin Denciu az életét kockáztatva próbálta megmenteni a betegeket, a védőruházat ráégett a testére, amit emiatt másod- és harmadfokú égési sérülések borítottak.

A hős orvost  Brüsszelbe szállították át, ott fogják majd kezelni.

A kórházban ápolt betegek egy részét Iasiba szállították, a koronavírussal fertőzött betegeket pedig egy Iasi megyei településre szállították.

Mivel a tűz pusztítása miatt a kórház intenzív osztálya nem használható, egy másik emelten igyekeznek kialakítani egy erre alkalmas helyet, illetve jelenleg is azon van a kórház vezetősége, hogy új lélegeztetőgépeket szerezzenek be.

A karácsonkői kórháztűz ügyében alakult válságstáb üléséről vasárnap hajnalban távozó Ludovic Orban miniszterelnök szerint még nem ismeretesek a tűz okai, meg kell várni a szakértői vizsgálat eredményét. Ugyanakkor hozzátette: annyit tudni, hogy az egyre terjedő koronavírus-járvány miatt a napokban bővítési munkálatok zajlottak a kórház intenzív osztályán.

A román média azt is kiderítette, hogy

a karácsonkői megyei kórházban nem kevesebb mint nyolc igazgató váltotta egymást az utóbbi évben.

Legutóbb azt követően mondott le az igazgató, hogy a sajtó megírta: órákig kell várakozniuk a Covid-gyanús betegeknek a hidegben a kórház előtt, amíg sorra kerülnek, hogy megvizsgálják őket.

Romániában az utóbbi három hétben megkétszereződött a koronavírus-fertőzések üteme, az egészségügyi ellátórendszer pedig az összeomlás határára került. A kórházak tele vannak, a felszabaduló ágyakat percek alatt elfoglalják, az egészségügyi személyzet túlterheltségre panaszkodik. A szaktárca legutolsó – november eleji – közlése szerint országszerte mintegy 1250 ágy áll rendelkezésre a Covid-kórházak intenzív osztályain. A szombati helyzetjelentés szerint ezek közül 1172 volt foglalt.

mti, M1

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Élj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen: ..

Minden nap el kell fogyasztanod annyi folyadékot, amennyi elő van írva neked, ez pedig 50 kg testsúlynál 1,5...

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál...

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...