0.2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Egy remek kiegészítés pedagógusoknak – ennyit kereshetsz magántanárként

Dátum:

Megosztás:

Egy remek kiegészítés pedagógusoknak – ennyit kereshetsz magántanárként

A tanári szakma soha nem tartozott a legjobban fizetők közé: azonban van egy olyan tevékenység, mellyel remek kiegészítésre lehet szert tenni. Ez pedig a magántanítás. Megvizsgáltunk 5 db magántanár kereső honlapot, és statisztikákat készítettünk az általános óradíjakból. A kimutatás szerint a legtöbben 5.000 Ft-ért adnak magánórát, de nem ritka a 7-10 ezer forintos óradíj sem.

Felmérést készítettünk

Az alábbi öt honlapon található magántanárok megjelölt óradíjából készítettünk egy felmérést:

tortenelemtanarok.hu

kemiatanarok.hu

olasztanarok.hu

fizikatanarok.hu

spanyoltanarok.hu

Minden tanár megjelölte az adatlapján, hogy mennyiért vállal magántanítást az adott tárgyból (ez tantárgyanként eltérhet), ezt összesítettük honlaponként. A statisztika készítése során kicsi kerekítést alkalmaztunk pár esetben, aki például 7900 Ft-ért tart órát, annak a díját 8000-nek vettük. Az alábbi eredmények születtek:

 A diagramról az alábbi információk állapíthatók meg:

  • A magántanárok mindössze 16%-a dolgozik 4000 Ft-os óradíj alatt

  • A legtöbben 5000 Ft-ért tartanak órát, ez a magántanárok 23%-a

  • A magántanárok 26%-a 7000 Ft-ért, vagy ennél drágábban ad órát

Mi a realitás?

A legtöbben, akik alacsonyabb áron dolgoznak, általában egyetemisták, vagy nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel – például, olaszországi lét után vállalnak olasz tanítást, vagy mérnökként korrepetálnak matematikából. Tehát, egy diplomás pedagógus többnyire a diagram felső tartományában helyezkedik el.

Habár az osztály varázsát nem pótolhatja a magántanítás, sem pedig a kollégák által nyújtott társaságot, azzal is szép mellékjövedelemre lehet szert tenni, ha valaki magántanítványokat vállal a főállása mellett. Ha valaki 5000 Ft-os óradíjon heti 2-3 órát vállal így, akkor havonta 40-60.000 Ft mellékjövedelemre lehet szert tenni pedagógusként.

Forrás: link

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...