21.9 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

E-martica vásárlás – nyaralás előtt is

Dátum:

Megosztás:

Az e-matrica vásárlás menete

Nyakunkon a nyár, a legtöbb családban már a rég várt vakációt tervezik. Amennyiben autóban indul útnak a társaság, érdemes előre megváltani az úthasználati jogosultságot, hogy amikor már minden be van pakolva, ne kelljen plusz köröket futni.

A digitális autópálya-matrica igazi modern megoldás – mutatjuk, miért.

Szállás lefoglalva, programok kitalálva, strandfelszerelés felfrissítve – vagyis az egész család a tanév vége utáni repülőrajtra vár? Akkor itt a legfőbb ideje a sztrádahasználat megváltásának is. Az e-matrica vásárlás interneten gyors, biztonságos és egyszerű folyamat, azok is könnyedén megcsinálják, akik egyébként nem, vagy csak ritkán vásárolnak az online térben. Alább megmutatjuk az egymást követő lépéseket.

Mindenekelőtt válasszuk ki a megfelelő díjkategóriát és matrica típusát az autopalyamatrica.hu oldalon. Ezt egyetlen kattintással megtehetjük a honlapon található táblázat segítségével. Ezután következik a felségjel megadása, ami alatt azt az országot értjük, amely a gépjármű rendszámát kibocsátotta. Alapértelmezetten ez Magyarország, így ha magyar rendszámú autóról van szó, nincs teendőnk. Ezután a gépjármű rendszámát kell megadnunk. Figyeljünk arra, hogy helyesen írjuk be az adatokat, ne legyen elütés a betűk és számok között.

hirmagazineu autopalyamatricahu ervenyes e matricaval gondtalan az autos nyaralas (1)
Hirmagazin.eu: Autopalyamatricahu ervenyes e matricaval gondtalan az autos nyaralas

Ugyanitt adjuk meg az autópálya-matrica érvényességi idejének kezdetét is. Alapértelmezett az aktuális nap, de ha előre vásárolunk, egy jövőbeni időpontot is megadhatunk. A rendszer ezt követően automatikusan kiszámolja az érvényesség végét.

A következő lépés az e-mail cím és a telefonszám megadása. Érdemes észben tartani, hogy erre az e-mail címre fog megérkezni az e-matrica vásárlás sikerességét igazoló levél, ezért olyan címet adjunk meg, amelyhez biztosan hozzá tudunk férni. Számlaigény esetén a számlázási adatokat is meg kell adni. Az online vásárlás végeztével e-mailben kapjuk meg az e-matricát és a fizetés visszaigazolását és a számlát. Az online vásárolt e-matricát kérésünkre bármikor újraküldi az ügyfélszolgálat.

Az e-matricák idei ára

Alábbi táblázatunkban a bruttó, vagyis az ÁFÁ-t már tartalmazó összegek szerepelnek. Internetes vásárlás esetén a rendszer minimális kezelési díjat is felszámol, amiért a nullaperces sorban állas, illetve a biztonságos digitális visszaigazolás kényelme bőven kárpótol.

Országos

Megyei

E-matrica
díjkategória

Heti (10 napos)

Havi

Éves

Éves

D1M

2 750 Ft

4 450 Ft

49 190 Ft

5 720 Ft

D1

5 500 Ft

8 900 Ft

49 190 Ft

5 720 Ft

D2

8 000 Ft

12 600 Ft

69 830 Ft

11 450 Ft

B2

17 730 Ft

25 150 Ft

228 850 Ft

22 890 Ft

U

5 500 Ft

8 900 Ft

49 190 Ft

5 720 Ft

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Puskás Aréna Szoborparkban, hogy egy felejthetetlen koncerten vehessen részt.

Nem csalás, nem ámítás, idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerencsejáték Zrt. nagyszabású és ingyenes eseményét, a...

A kutatók kiderítették, meg kell-e mosni a rizst főzés előtt

A rizs Ázsiában és Afrikában több milliárd ember számára alapvető élelmiszer. A világ számos ikonikus ételének összetevője. Univerzális vonzereje...

Meghalt egy kislány – videó

Felfoghatatlan tragédia: magára rántotta a tévét és meghalt egy kislány Videó Magára rántotta a tévét, meghalt egy másfél éves kislány...

Földet ért a különleges minta a világűrből – videó

Földet ért vasárnap Utah állam területén az OSIRIS-Rex amerikai űrszonda által begyűjtött aszteroidaminta. A NASA amerikai űrkutatási hivatal élő...