Home Nagyvilág Szép helyek Dubaj az egészségtudatos utazókat is várja – videó

Dubaj az egészségtudatos utazókat is várja – videó

0
Hello Dubai

Páratlan környezetével Hatta tökéletes úticél. Dubaj exklávéja ma az egészségtudatos utazókat szolgálja.

A Hatta-hegységben való túrázástól a meditációs órákig a csillogó Jumeriah-tornyoknál, valamint az éves fitnesz challenge a kikötőnél – Dubaj egyedülálló úticél a mai egészségtudatos utazó számára.

Itt találkoztunk a dubaji fitness szakértővel és Youtube sztárral, Lilly Sabrival. 32 km hosszan vezetnek túraútvonalak a környéken, mintegy 16 vagy 17 különböző ösvény van, 4 különböző nehézségi szinten. Van a zöld futás, ami könnyűnek ígérkezik, és van a fekete, ami már nehezebb.

– Ez az. Szeretem, ahogy átmozgatja a testet anélkül, hogy észrevennénk – mesélte Lilly Sabri. – A turisták nagyon meglepődnek ezen. Még én is, pedig itt élek – tette hozzá. – Ez teljes ellentéte annak, amit Dubajból ismerünk a strandok és a bevásárlóközpontok. Itt meg láthatjuk a természet lélegzetelállító szépségeit.

A túrázás mellett kajakozhatnak is a tavon Hatta Dam közelében, ahol csodálatos a kilátás.

Szerintem fontos a fitnesz, bár amikor szabadságon vagyunk, emlékeket is szeretnénk gyűjteni, különféle dolgokat kipróbálni – magyarázta Lilly. – Tehát, ha valaki az edzőterembe megy, bárhol is, akkor jó lehet kipróbálni valami újat. Például kint a szabadban. Ezt biztosan nem tehetném meg Londonban, ahonnan származom. Tehát fitten, de másképp.

A wellness turizmus az egyik leggyorsabban növekvő ágazatává vált, amit Dubaj még tovább fejleszt.

A városban a csillogó Jumeirah-tornyok közt található az SMSF Heartfulness Meditációs Központ. Ez az egyetlen ilyen a régióban, és naponta tartanak meditációs órákat, amelyek akár 500 embert is vonzhatnak.

Christian Williams fitnesz szakértő arról beszélt, hogy miközben az emberek annyira keresik a kívülről jövő boldogságot, elfelejtjük, hogy milyen fontos az érzéseinkre koncentrálnunk, és milyen hatással vagyunk a környezetünkre. Dubaj nem csak egy hely, ahol emberek élnek, hanem egy úticél, ahova mások nyaralni jönnek. Így, amit teszünk itt a Heartfulness Meditációs központban nem csak az itt élőknek jó, hanem azoknak is, akik látogatóba érkeznek ide. És látom, ahogy tovább fejlődünk. Örülök, hogy ide jöttem ebbe a központba, mert ingyenes, és minden héten ad órákat.

És itt van még a Dubai Fitness Challenge – ahol a látogatókat és az itt élőket arra ösztönzik, hogy vegyenek részt egy 30 perces edzésen 30 napon át. Egy másik példa a város elkötelezettségére a wellness mellett. A Marinánál több mint 3 ezren gyűltek össze, hogy együtt tréningezzen a hírességek edzőjével, Joe Wicks-szel, aki az eseményre érkezett. Dubajról azt godoltam, hogy itt vannak jó ételek és helyek, de kiderült, hogy odáig vannak a fitneszért – mesélte. – Meghívtak több gymbe is, igazán jók a fitnesz órái. Tehát itt komoly testkultúra létezik, az emberek edzenek, és jó, hogy a várost együtt ösztönzik.

Az egyik résztvevő szerint olyan, mintha mindig lenne egy fitnesz óra. Sok az ingyenes óra is. Otthon Angliában mindenért fizetsz. Itt, mert a szabadban van, az emberek becsatlakoznak, így mindenki mindig kint van a szabadban – mesélte.

Több mint 12 millió turistával az év első háromnegyedében Dubaj fenntartja turisztikai lendületét. Az utazási piac mindig újragondolja magát, és manapság a fitnesz és a wellness prioritássá vált.

A Hatta-hegységben való túrázástól a meditációs órákig a csillogó Jumeriah-tornyoknál, valamint a város éves challenge a kikötőnél – Dubai egyedülálló úticél a mai egészségtudatos utazó számára.

https://hu.euronews.com/2019/12/06/dubaj-az-egeszsegtudatos-utazokat-is-varja?jwsource=cl

euronews, Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás