13.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Dél-Pakisztánban újabb áradások – sokan eltűntek

Dátum:

Megosztás:

Dél-Pakisztán újabb áradásokra készült, amikor az Indus folyón lefolyó víz ömlött le, fokozva a pusztítást egy olyan országban, amelynek egyharmadát már elöntötte az éghajlatváltozás miatti katasztrófa.

Jacobabadból, a világ legforróbb városából számolunk be képekkel, amely mára víz alá került.

Jacobabadban forró sivatagi éghajlat uralkodik (Köppen éghajlati besorolása BWh), rendkívül forró nyárral és enyhe telekkel.

A város jól ismert arról, hogy Dél-Ázsia egyik legmagasabb hőmérséklete, az átlagos nyári hőmérséklet 37 °C (99 °F).

A legmagasabb mért hőmérséklet 52,8 °C (127,0 °F), a legalacsonyabb mért hőmérséklet –3,9 °C (25,0 °F).

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A csapadék kevés, és főleg a monszun szezonban (július-szeptember) fordul elő.

Jacobabad átlagos éves csapadéka 122,5 mm az 1991-2020 közötti időszakban. A valaha volt legmagasabb éves csapadékmennyiség 504,9 mm, 2012-ben, a legalacsonyabb éves csapadék pedig 3,3 mm, 1922-ben.

A 2022-es dél-ázsiai hőhullámban Jacobabad májusi középhőmérséklete minden idők rekordját megdöntötte 43 °C-kal (109 °F), és négy napon keresztül elérte vagy meghaladta az 50 °C-ot (122 °F).

A város küzd a hőségcsökkentő intézkedésekkel. Sok lakos, aki képes rá, a nyári iskolai szünetben a magasabban fekvő Quettába vándorol.

opera pillanatfelvétel 2022 09 01 174905 en.wikipedia.org
Adatok, wikipedia, kép: Hirmagazin.eu

Képek:

letöltés (2)
Unicef
maxresdefault
Goosfi
a sutotol az arvizig a vilag legforrobb varosa pakisztanban most
Goosfi

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este egy izgalmas thriller, Mel Gibson főszereplésével – Vonalban vagy – videó

Elvis (Mel Gibson), a népszerű műsorvezető megdöbbentő hívást kap, amelyben egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzik, hogy élőadásban megöli...

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ – jelentette be...

Milyen anyagú szőnyeget válassz?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat. A nappali szőnyegének kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér hangulatát. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, az anyagtól...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP...