Egy közveszélyes, emberölés kísérlete miatt elítélt migráns menekültstátusza ügyében hozott Magyarországgal szembeni döntést az Európai Bíróság a napokban. A még a magyar bíróságok által is közveszélyesnek, egyértelműen súlyos bűncselekmény miatt elítéltnek tartott afgán migránst menteget az Európai Bíróság. Az afgán bűnözőt természetesen a Soros-féle Helsinki Bizottság képviselte Magyarországgal szemben az Európai Bíróságon.

Az Európai Bíróság 2018. szeptember 13-án ítéletet hozott Ahmed Shajin (nem Ahmed H!) ügyében. Az Európai Bíróság ebben az ügyben is egy súlyos bűncselekmények miatt elítélt, ráadásul már visszaeső migráns mellé állt a magyar állammal szemben.A Fővárosi Törvényszék ugyanis 2014. május 21-i jogerős ítéletével emberölés bűntettének kísérlete miatt 2 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte az afgán származású migránst, és visszavonta a közveszélyes menekült menekültstátuszát, továbbá elutasította annak újabb menedékkérelmét a magyar szabályozásnak megfelelően. A fentieket azonban nem találta elegendő indoknak az Európai Bíróság, és a magyar állammal szemben döntött.

Bűnöző migráns mellé állt a magyar állammal szemben az Európai Bíróság
Az Európai Unió Bíróságának, a Curiának a bejárata LuxembourgbanFORRÁS: MTI/EPA/JULIEN WARNAND

Az ügy további érdekessége, hogy a magyar bíróság által is súlyosan közveszélyesnek ítélt és elítélt Shajint a Soros-féle Helsinki Bizottság képviselte az Európai Bíróság előtt, és tartotta fontosnak „érdekei” képviseletét szemben a magyar állammal.

Az EB pedig éppen a gyalázatos Soros-Sargentini jelentés elfogadását követően néhány nappal tartotta fontosnak meghozni ezt a hasonlóan húsbavágó döntését, amelyhez erősen asszisztált a Magyar Helsinki Bizottság is.  

Forrás: origo.hu

FORRÁS: MTI/EPA/JULIEN WARNAND