16.3 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Bujkáltak az intézet elől a szekéren meghalt lányok: édesanyjuk szerint az állandó menekülés lett a vesztük

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ötvöskónyi — „Még mindig nem fogtam fel, hogy a két gyönyörű kislányom nincs többé”

– mondta a Vasárnapi Blikknek Ibolya (37), a segesdi szekérbalesetben elhunyt D. (†13) és a várandós I. (†15) édesanyja.

Bár a tragikus sorsú, szerelmes kamasz lányok szívesen voltak otthon, édesanyjuk szerint csak perceket tölthettek nála, mert féltek, hogy a rendőrök visszaviszik őket az intézetbe. Csupán enni és fürödni jártak haza, pár szót váltottak az édesanyjukkal és már mentek is tovább.

– Gyakran panaszolták a lányaim, hogy elegük van abból, hogy január óta sehol nincs nyugalmuk, az intézetben nem szerettek lenni. Annyi volt a bűnük, hogy bár minden reggel elkísértem őket a buszhoz, mégis az iskola mellé jártak. A hivatalban azt mondták, nem vagyok képes nevelni őket, ezért vették el őket tőlem – magyarázta Ibolya. – Onnan viszont megszöktek, és az állandó menekülésbe végül belehaltak!

A fiatalok ismerősei a halálos baleset helyszínén mécsessel emlékeztek

Mint azt a Blikk megírta, október 24-én éjjel a lányok is azon a kivilágítatlan lovas szekéren ültek, amibe Segesd határában hátulról belerohant egy kisteherautó. Ők és egyik barátjuk életét vesztette, a szekér két másik utasa súlyos sérüléssel került kórházba.

– Az ötödik utas, Pista bácsi a fiatalok barátja volt, neki a kórházban vérmérgezés miatt amputálták a lábát – mondta a Vasárnapi Blikknek László, aki a két szökött kamasz lányt korábban befogadta magához. – Nagyon féltek a gyerekek attól, hogy visszaviszik őket a rendőrök Toponárra, az intézetbe. Szerda este a faluban meglátták a járőrautót, elbújtak, majd telefonáltak, hogy menjek értük, vigyem haza őket magamhoz. A lányok édesanyja megköszönte, hogy annyi mindent tettem a gyerekeiért. Arra kért, ha tehetem, menjek el én is hozzájuk a temetés előtt, vegyek részt a közös, családi virrasztáson.

A 13 éves D. előtt még ott volt az élet. A 15 éves I. gyermeket várt, a magzat is meghalt

Megkerestük a szekérbe rohanó furgon vezetőjét, de nem képes beszélni a történtekről.

Lapunk megkereste a kaposvári gyámügyet, hogy vajon miért szöktek meg a lányok az intézetből. Kérdésünkre a Somogy Megyei Kormányhivatal válaszolt, hangsúlyozva, hogy sajnálattal értesültek a balesetről. „Az említett ügyben rendőrségi vizsgálat van folyamatban, melynek lezárultáig nem áll módunkban információt közölni” – írták a Vasárnapi Blikknek.

László segíteni akart a hányatott sorsú lányoknak /Fotó: Virág Márton

Így búcsúzott nővérük

A tragikus sorsú lányok nővére a Facebookon így búcsúzott el két testvérétől: „Drága húgaim, nagyon hiányoztok, soha nem felejtelek el titeket, pótolhatatlanok vagytok… Az angyalok vigyázzanak rátok, nagyon szeretlek titeket!”

blikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Rommá törte a Porschét Nyíregyházán, miközben menekült a rendőreink elől – képek, videó

Igazoltatni akarták a Panamera sofőrjét, aki inkább a gázba taposott. A nyíregyházi rendőrök május 17-én délután Nyíregyházán akarták igazoltatni...

Orbán Viktornak üzent a Greenpeace: Elég a véres olajból! .. – Szólj hozzá!

A szervezet csütörtök éjjel a Képviselői Irodaházra vetített óriási feliratot. Az Oroszország agressziója elleni közös uniós fellépést akadályozza azzal...

Frissítés a lajosmizsei balesetről – a 70 éves néni belahalt sérüléseibe a kórházban..

Halálra gázoltak egy nyugdíjast Lajosmizsén Egy 70 éves asszony halt meg Lajosmizsén, miközben egy várakozó autó mögött állt, amelynek...

Gázolás az 5-ös főúton, Lajosmizsén: a jármű alól emelték ki az áldozatot..

Baleset történt Lajosmizsénél, elgázoltak egy gyalogost. Parkoló autóba bepakoló embert ütöttek el az 5-ös főúton, Lajosmizsén a Dózsa György...