Ötvöskónyi — „Még mindig nem fogtam fel, hogy a két gyönyörű kislányom nincs többé”

– mondta a Vasárnapi Blikknek Ibolya (37), a segesdi szekérbalesetben elhunyt D. (†13) és a várandós I. (†15) édesanyja.

Bár a tragikus sorsú, szerelmes kamasz lányok szívesen voltak otthon, édesanyjuk szerint csak perceket tölthettek nála, mert féltek, hogy a rendőrök visszaviszik őket az intézetbe. Csupán enni és fürödni jártak haza, pár szót váltottak az édesanyjukkal és már mentek is tovább.

– Gyakran panaszolták a lányaim, hogy elegük van abból, hogy január óta sehol nincs nyugalmuk, az intézetben nem szerettek lenni. Annyi volt a bűnük, hogy bár minden reggel elkísértem őket a buszhoz, mégis az iskola mellé jártak. A hivatalban azt mondták, nem vagyok képes nevelni őket, ezért vették el őket tőlem – magyarázta Ibolya. – Onnan viszont megszöktek, és az állandó menekülésbe végül belehaltak!

A fiatalok ismerősei a halálos baleset helyszínén mécsessel emlékeztek

Mint azt a Blikk megírta, október 24-én éjjel a lányok is azon a kivilágítatlan lovas szekéren ültek, amibe Segesd határában hátulról belerohant egy kisteherautó. Ők és egyik barátjuk életét vesztette, a szekér két másik utasa súlyos sérüléssel került kórházba.

– Az ötödik utas, Pista bácsi a fiatalok barátja volt, neki a kórházban vérmérgezés miatt amputálták a lábát – mondta a Vasárnapi Blikknek László, aki a két szökött kamasz lányt korábban befogadta magához. – Nagyon féltek a gyerekek attól, hogy visszaviszik őket a rendőrök Toponárra, az intézetbe. Szerda este a faluban meglátták a járőrautót, elbújtak, majd telefonáltak, hogy menjek értük, vigyem haza őket magamhoz. A lányok édesanyja megköszönte, hogy annyi mindent tettem a gyerekeiért. Arra kért, ha tehetem, menjek el én is hozzájuk a temetés előtt, vegyek részt a közös, családi virrasztáson.

A 13 éves D. előtt még ott volt az élet. A 15 éves I. gyermeket várt, a magzat is meghalt

Megkerestük a szekérbe rohanó furgon vezetőjét, de nem képes beszélni a történtekről.

Lapunk megkereste a kaposvári gyámügyet, hogy vajon miért szöktek meg a lányok az intézetből. Kérdésünkre a Somogy Megyei Kormányhivatal válaszolt, hangsúlyozva, hogy sajnálattal értesültek a balesetről. „Az említett ügyben rendőrségi vizsgálat van folyamatban, melynek lezárultáig nem áll módunkban információt közölni” – írták a Vasárnapi Blikknek.

László segíteni akart a hányatott sorsú lányoknak /Fotó: Virág Márton

Így búcsúzott nővérük

A tragikus sorsú lányok nővére a Facebookon így búcsúzott el két testvérétől: „Drága húgaim, nagyon hiányoztok, soha nem felejtelek el titeket, pótolhatatlanok vagytok… Az angyalok vigyázzanak rátok, nagyon szeretlek titeket!”

blikk