Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül.

Újabb három német szélsőbaloldali antifa ellen adtak ki elfogatóparancsot, köztük a lapunk által is azonosított Johann Guntermann-nal, a hírhedt német kalapácsbanda szellemi atyjával.

446346202b8744dcad195adcd213b2fe
A körözött személyek gátlástananok és őrofik. (Forrás: magyar körözési fotók)

Már a lapunk által korábban azonosított Johann Guntermannt, a hírhedt német Kalapácsbanda szellemi atyját is körözik a februári, budapesti embervadászat miatt. Mellette még két lehetséges szélsőbaloldali, antifa támadó ellen adtak ki körözést.

A legfrissebb hírek itt!

Így már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Közülük két külföldi jelenleg is letartóztatásban van, egy német állampolgár bűnügyi felügyeletét rendelték el, egy magyar állampolgár pedig szabadlábon védekezik. A bűncselekmény-sorozattal összefüggésben a BRFK további hat német állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

A három új körözött német antifa, Aschoff Nele Philippine Maya, 21 éves, Müntnich Paul Joscha, 26 éves, Guntermann Johann, 29 éves (Forrás: magyar körözési fotók)

Johann Guntermannt a németországi erőszakos szélsőbaloldal kiemelkedő alakjának tartják a rendőrök és az elvtársai is a brutális tettei miatt. A hatóságok szerint az erőszakosság és a gátlástalanság mellett professzionalizmus is jellemzi.

A Kalapácsbanda által Budapesten használt fegyverek egy része, köztük a hírhedt kalapács (Fotó: Szemán László János)

A Dokumentation Linksextremismus szerint a 29 éves „Gucci” a hírhedt szélsőbaloldali, rendkívül erőszakos Antifa-csoport, a Hammerbande (Kalapácsbanda) börtönben ülő főnöke,  Lina Engel vőlegénye. Guntermannt a legkeresettebb németországi baloldali szélsőségesnek tartják, aki egyébként 2019 óta menekül a rendőrség elől, s nemcsak a frankfurti államügyész körözteti, számos más elfogatóparancs is érvényben van ellene. Egyebek mellett azért, mert 2021-ben Eilengurgban, majd Erfurtban álarcos antifák rendőröknek adták ki magukat, és saját otthonukban kínozták meg áldozataikat, köztük egy terhes nőt. A hatóságok szerint az egyik támadó „Gucci” volt.

A legfrissebb hírek itt!

Őt tartják a 2023. januári erfurti támadás elkövetőjének is; akkor ugyancsak a nyílt utcán támadtak meg két jobboldali helyi politikust kalapáccsal és viperával, rendkívül súlyos sérüléseket okozva nekik.

A budapesti embervadászat miatt egy sor házkutatást is tartottak Németországban az elsősorban a Hammerbandéhoz kapcsolódó lakásokban.

A BRFK korábban három német állampolgár, a húszéves Moritz Christian Leopold Schroeter, a 22 éves Clara Judith Wittkugel, valamint a 21 éves Emilie Samira Dieckmann ellen adott ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Clara Judith Wittkugel
 Emilie Samira Dieckmann
Moritz Christian Leopold Schroeter

A BRFK továbbra is együttműködik az érintett külföldi társhatóságokkal, illetve a titkosszolgálatokkal. Úgy tudjuk, a hangsúly a német kapcsolatokon van, hiszen minden jel arra mutat, hogy az embervadászok több mint fele német szélsőbaloldali antifa lehetett.

A legfrissebb hírek itt!

Amint azt a Magyar Nemzet német forrásokból megtudta, a német titkosszolgálatok és a rendőrség IT-specialistái különböző, közelebbről nem részletezett algoritmusokkal vizsgálják a budapesti támadásokról készült térfigyelő- és egyéb biztonsági kamerafelvételeket. Így azonosították például Johann Guntermannt is. Az algoritmusok nemcsak a testalkatát, hanem a mozgását is alaposan kielemezve mutatták ki 80-90 százalékos biztonsággal, hogy a gazdagréti embervadász csürhe egyik fő verőlegénye Johann Guntermann volt.

Üzenet a BRFK-tól

A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást. 

Nyitókép: A három új körözött német antifa, Aschoff Nele Philippine Maya, 21 éves, Müntnich Paul Joscha, 26 éves, Guntermann Johann, 29 éves (Forrás: magyar körözési fotók)

Forrás

Hirmagazin.eu