2.5 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Botrány botrányt követ a DK vezette budapesti kerületekben – videó

Dátum:

Megosztás:

Egy tollat vitt a Fidelitas elnöke és erzsébetvárosi elnöke Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármesternek, hogy aláírja vele a Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződések felmondását.

Azért szólították fel erre a városrész vezetőjét, mert a kamara felfüggesztette a bírósági eljárás alatt álló ügyvéd tagságát. Egy hosszabbítót is vitt Niedermüller Péternek, utalva a DK-s helyi képviselő áramlopási ügyére

– derült ki az M1 Híradójából.

Ajándékot vitt szerdán reggel a Fidelitas elnöke és erzsébetvárosi elnöke Niedermüller Péternek, a VII. kerület DK-s polgármesterének. A díszdobozban egy toll volt, amely elmondásuk szerint  alkalmas arra, hogy a polgármester aláírja vele a Czeglédy Csaba vezette ügyvédi irodával kötött szerződések felmondását.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke szerint

felháborító, hogy Niedermüller Péter és László Imre XI. kerületi DK-s polgármester is korábban szerződést kötött egy olyan ügyvédi irodával, amelynek vezetőjével szemben már akkor büntetőeljárás volt folyamatban.

Úgy fogalmazott, az említett kerületi vezetők hallgatnak és továbbra sem szüntették meg a szerződéseket.

A Fidelitas ajándékként egy hosszabbítót is vitt Niedermüller Péternek, utalva ezzel a legutóbbi erzsébetvárosi botrányra.

Másfél héttel ezelőtt ugyanis a DK-s Niedermüller Péter által vezetett önkormányzat épületében házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda és számítógépeket foglalt le. A gyanú szerint az informatikai végzettségű, ugyancsak DK-s Borka-Szász Tamás képviselő bitcoinbányát üzemeltetett irodájában, amivel akár több százezer forinttal is megterhelhette az önkormányzat villanyszámláját.

A DK VII. kerületi politikusának irodájában folytatott bitcoinbányászat a DK pártfinanszírozását szolgálhatta” – jelentette ki Bajkai István az M1-en. A fideszes parlamenti képviselő hozzátette:

a történtek után a DK-s polgármesternek vállalnia kellene a felelősséget és le kellene mondania.

Egy polgármesternek kötelessége felelősséget viselni az önkormányzat működéséért, annak a szabályosságáért. Én azt gondolom, hogy Niedermüller Péternek már le kellett volna mondania a pozíciójáról, hogyha valóban felelősséget érez, és hogyha nem egy tettestársról vagy felbujtóról van szó büntetőjogi értelemben az ő személyében” – mondta Bajkai.

Niedermüller Péter polgármester egyébként még a rendőrségi akció napján az interneten tényként írt arról, hogy a DK egyik tagja áramot lopott,

később azonban a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva az önkormányzat nem válaszolt a Híradó kérdéseire.

Bajkai István most arról is beszélt: a nyomozás feladata, hogy kiderítse, mire fordította a bevételt a DK-s politikus, akinek az irodájában rendszeresen tartottak megbeszélést a DK képviselői.

A címlapfotó illusztráció.

M1

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...